Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

04-08-2016

Poļinas Davidenko gleznu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


11. augustā plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā tiks atklāta izstāde gleznu „Dvēseles ritmi”. Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvātas Poļinas Davidenko abstraktās kompozīcijas.

Izstādē apskatāmo darbu autore ir bijusī daugavpiliete Poļina Davidenko. Pēc Daugavpils 9. Vidusskolas un Baltijas Krievu institūta koledžas absolvēšanas Poļina pārcēlās uz Lielbritāniju, kur turpināja studijas stila un dizaina akadēmijā. Strādāja par stilisti Kristiāna Diora prestižajā modes namā Londonā, kur veidoja vairāku politikas, mākslas un biznesa jomas slavenību vizuālos tēlus.

Ģimenes izveide un bērnu piedzimšana mainīja Poļinas Davideno iekšējo pasauli, dzīves mērķus un prioritātes. No jauna modās bērnības aizraušanās ar zīmēšanu, un jaunā sieviete sāka radīt gleznas, izliekot uz audekla savu iekšējo pasauli un enerģiju. Mākslinieciskā jaunrade tik ļoti aizrāva jauno māmiņu, ka no piedāvājuma atgriezties Kristiāna Diora modes namā viņa atteicās, taču labprāt piekrita vadīt krievu svētdienas skolas mākslas studiju trīs līdz vienpadsmit gadus veciem bērniem. Pastāvīgā saskarsme ar radošiem bērniem ne tikai dāvā viņai pozitīvas emocijas, bet arī iedvesmo jaunām idejām.

Par galveno savās gleznās Poļina uzskata emocijas un sava dvēseles stāvokļa koncentrētu vizualizējumu jaunrades brīdī. Viņas darbi ir mēģinājums tvert un iemūžināt bezgalīgi mainīgos dvēseles ritmus un iekšējās pasaules pastāvīgās plūdmaiņas. Otas triepieni un līnijas fiksē arī laika nebeidzamā plūduma izraisītās cikliskās pārmaiņas dabā. Gleznas izstaro vitalitāti un dāvā spēcīgu pozitīvas enerģijas lādiņu.

Poļinas Davidenko pirmā izstāde notika Londonā 2016. gada sākumā. Veiksmīgajai debijai sekoja vairākas citas. Šogad Poļina jau ir paguvusi piedalīties starptautiskā izstādē Brikleinas galerijā, kas pulcēja māksliniekus no Holandes, Vācijas, Spānijas, Brazīlijas un citām valstīm, kā arī laikmetīgās mākslas gadatirgū „Landsbrooke Art Fair”. Pavisam nesen, jūlija sākumā viņas darbi bija apskatāmi Londonas prestižajā Čelsijas rajonā izstādē „Parallax Art Fair”. Publikas interese un pozitīvās atsauksmes mudināja izstādes rīkotājus piedāvāt Poļinai piedalīties līdzīgā izstādē arī oktobrī. Sīkāk par Poļinas Davidenko daiļradi un radošajiem plāniem viņas mājas lapā.

Izstāde „Dvēseles ritmi” būs skatāma Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā līdz 31. augustam.

Informāciju sagatavoja
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ