Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-05-2016

VLADIMIRA IVANOVA DARBU IZSTĀDE „MĀKSLINIEKA PĒDĀS...”


2016.gada 3.jūnijā plkst.13.00, Daugavpils pilsētas svētku ietvaros, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiek atklāta mākslinieka Vladimira Ivanova 65.dzimšanas dienai veltīta izstāde Mākslinieka pēdās…”.

V. Ivanova radošais mantojums ir bagāts un daudzveidīgs. Mākslinieks V. Ivanovs, būdams Latvijas Mākslinieku Savienības biedrs un dzīvodams, strādādams Daugavpilī, ir radījis unikālus, augstvērtīgus un kvalitatīvus mākslas darbus.

Izstāde „Mākslinieka pēdās…” ir lieliska iespēja popularizēt mūsu novada mākslinieka vārdu sabiedrībā.

2015. gadā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedalījās Valsts Kultūrkapitāla fonda izsludinātā projektu konkursā „Muzeja nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkumu programma”. Pateicoties VKKF daļēji piešķirtam finansējumam, muzeja krājuma papildināšanai tika iegādāti četri V. Ivanova mākslas darbi - skulptūras. Mākslinieka ģimene pateicībā par projekta atbalstu un iepirkumu nolēma veltīt Daugavpils pilsētas 740. gadadienā varenu, dāsnu dāvinājumu muzejam un pilsētai – 60 mākslas darbus: zīmējumus, plaketes, medaļas, mazo formu tēlniecības darbus, granīta un koka skulptūras. 2016. gadā projekta turpinājumā Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalstīja mākslinieka V. Ivanova izstādes „Mākslinieka pēdās...” izveidi.

Izstāde veidota piemiņā par izcilo mākslinieku, kuram bija neilgs mūžs, bet kurš atstāja savas neatkārtojamas pēdas mākslā. Izstāde savdabīgi un daudzpusīgi atklās meistara talantus. Visi mākslas darbi piepildīs telpas ar jēgu, talantu un pilnību, savdabīgu apkārtējās pasaules redzējumu, kas atklās šī mākslinieka darbu unikalitāti.




Atpakaļ