Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-05-2016

Dzeja - veids kā izpaust savu attieksmi pret dzīvi


„Atmiņas. Pārdomas. Fantāzijas...” ar tādu nosaukumu 2016.gada 6.maijā Daugavpils baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika radošā tikšanās ar Daugavpils dzejas autoru un izpildītāju Anatoliju Baiko. Vakars tika veltīts gaidāmajai  dzejnieka 60 jubilejai. 

       Anatolijs Baiko- dzimis Daugavpils novadā, pazīstams dzejnieks, mūziķis un izpildītājs, dzejas krājuma “У камина друзей собираю” autors, sociālais pedagogs, pasniedzējs, interesants sarunbiedrs.

Vakars sākās ar muzikālu priekšnesumu. Dziesmas baltkrievu valodā talantīgi un aizrautīgi izpildīja Baltkrievu kultūras centra vokāli instrumentālais ansamblis „Praļeski”, tādā veidā noskaņojot uz dzejisku un lirisku noskaņojumu. Turpinājumā pats A.Baiko vadīja vakaru, to iesāka ar rindiņām no savas dzejas «Кто не писал стихи в 17?»

Spilgti un krāsaini autors lasīja savu dažādas tematikas dzeju: par mīlestību, dabu, par mūsu pilsētu, par dzīvi un nāvi, par cilvēka kaislībām, filozofiju, gudrību un pat par medībām. Medības ir viņa dzīves galvenā kaislība. Klātesošie ar aizrautību klausījās dzeju, kuru autors izpildīja mūzikas pavadībā. Dzejisku monologu tikai pārtrauca pelnītie aplausi. Šīs paņēmiens palielināja spēcīgo emocionālo uztveri. Ideja dzeju lasīt mūzikas pavadījumā nav jauna, bet kā atzinās Anatolijs, ir grūti atrast mūziku, kas piestāvētu savai dzejai, lai mūzika būtu harmoniska un ar dzejas rindu jēgu. Muzikālā pavadījuma tehnisko atbalstu kvalitatīvi un profesionāli izpildīja 6.vidusskolas 10.klases skolēns Artjoms Dubovskis.

Daudzi pirmo reizi atklāja sev talantīga dzejnieka, interesanta cilvēka ar humora izjūtu, optimista Anatolija Baiko vārdu. Paldies, teica pateicīgie klausītāji vakara nogalē, apsveicot autoru ar tik brīnišķīgu vakaru un cerot uz turpmākajam tikšanām.

BKC vadītāja Žanna Romanovska, dāvinot ziedus A.Baiko pateicās par aizrautīgu vakaru, atzīmēja to, ka Baltkrievu kultūras centrs ir viesmīlīgs, radošais laukums, kurā ar lielāko prieku uzstājas ne tikai mūsu pilsētas un novada talantīgie iedzīvotāji, bet arī ārzemju viesi: dzejnieki, rakstnieki, dziedātāji, mākslinieki. Ž.Romanovska izteica cerības, ka A.Baiko neapstāsies jau sasniegtajā un izdos jaunu dzejas krājumu.

Radošās tikšanas noslēguma akordi skanēja no BKC Veltas Loces un Valērija Kotegova dueta. Savu pateicību duets izteica, nodziedot dziesmas ģitāras pavadījumā. Viesi vēl ilgi uzkavējās un sniedza autoram ziedus un nebeidzamus pateicības vārdus!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Marija Pometjko, BKC metodiķe,

t. 654 24695, 29811969, cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab. 




Atpakaļ