Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-05-2016

Daugavpils skolēnu radošo darbu izstāde “Gadalaiki” Latgales Centrālajā bibliotēkā


No 3. maija līdz 2. jūnijam Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā, lasītavā un periodikas lasītavā ir apskatāma Daugavpils skolēnu radošo darbu izstāde “Gadalaiki”. Izstādē iekļautie darbi ir tapuši vizuālās mākslas olimpiādes un mājturības un tehnoloģiju olimpiādes ietvaros.

Mājturības un tehnoloģiju pilsētas atklātās olimpiādes vienojošā tematiskā ievirze bija “Gadalaiki – rudens”. 6.-9. klašu skolēni veidoja darbus dažādās tekstiltehnikās, tai skaitā, tamborēšana, adīšana un citas jauktas un eksperimentālas tehnikas.

Savukārt vizuālās mākslas olimpiādes tēma bija “Mana pilsēta”. 6.-7. klašu skolēni strādāja kolāžas tehnikā. Savukārt 8.-9. klašu skolēniem bija iespēja izpausties grafikā, papildinot melnbaltas kompozīcijas ar vienu brīvi izraudzītu pamatkrāsu. Olimpiādes dalībnieku darbos visbiežāk figurē tādi pilsētai raksturīgi objekti Daugavas krastmala, pilsētas skvēri un parki, Daugavpils cietoksnis un vēsturiskā centra jūgendstilā veidotās namu fasādes.

10. un 16. maijā LCB notiks olimpiāžu dalībnieku cildināšanas pasākumi. Mājturības olimpiādes laureāti tiks apbalvoti 10. maijā plkst. 16.00. Savukārt vizuālās mākslas olimpiādes godalgoto vietu ieguvējus suminās 16. maijā plkst. 16.00.

Informāciju sagatavoja
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ