Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-04-2016

Latvijas Neatkarības atjaunošanas diena bibliotēkā


Sagaidot Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, maija pirmajās nedēļās Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) un LCB filiāle Bērnu bibliotēka “Zīlīte” piedāvā iepazīties ar tematiskām literatūras izstādēm, kā arī aicina bērnus un ģimenes uz 4. maijam veltītu pasākumu.

LCB lasītavā no 29. aprīļa līdz 10. maijam ir apskatāma tematiska literatūras izstāde “Tu mana zeme, par Latviju tevi sauc”. Tajā ir iekļauta 30 grāmatu kopa ar ievērojamu Latvijas valstsvīru, dzejnieku, rakstnieku un mākslinieku veltījumiem Latvijai. Izstādi papildina astoņi ar 1990. gada maiju datēti žurnālu eksemplāri no bibliotēkas arhīva, kuru tekstos un fotogrāfijās atspoguļoti 4. maija vēsturiskie notikumi. To vidū ir žurnāli “Zvaigzne”, “Atmoda”, “Daugavpils Vēstnesis”, “Literatūra un māksla”, “Izglītība”. Tiek piedāvāta arī latviešu valodā veidota un vairākās valodās tulkota videofilma “Mana Latvija” par mūsu valsts vēsturi, simboliku, kultūru dabu un ievērojamām personībām.

LCB filiāle Bērnu bibliotēka “Zīlīte” no 3. līdz 7. maijam piedāvā 3.-5. klašu skolēniem un ģimenēm ar bērniem tematisku pasākumu “Neatradīsim nekur mēs citur vietu, kura runātu ar mums …”. Dalībniekiem būs iespēja doties virtuālajā ceļojumā, kas iepazīstinās ar Latvijas pilsētu un novadu kultūrvēsturisko mantojumu, akcentējot tā daudzveidību un nepieciešamību to saglabāt nākamajām paaudzēm. Pasākums ģimenēm norisināsies 7. maijā plkst. 11.00. Savukārt skolotāji, kas vēlas pieteikt pasākumam savas klases, ir aicināti zvanīt pa tālruni 654 21750, lai vienotos par pasākuma norises datumu un laiku.

Turklāt divu nedēļu garumā, laikā no 3. līdz 14. maijam ikvienam LCB filiāles Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” apmeklētājam būs iespēja iepazīties ar tematisku literatūras izstādi, kurā apkopoti daiļliteratūras un uzziņu iespieddarbi par mūsu valsts vēsturi, kultūru, sadzīvi.

Informāciju sagatavoja
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ