Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

18-04-2016

Baltkrievu kultūras centrs izsludina eseju konkursu par dzimteni


Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs (BKC) izsludina eseju konkursu „No kurienes mēs nākam”, kas veltīts dzimtajam ciemam vai pilsētai. Konkursa rezultātu apkopošana un konkursa dalībnieku apbalvošana notiks Baltkrievu kultūras dienu svētku koncerta laikā 2016. gada 27.maijā.

 

Baltkrievu kultūras centrs aicina Daugavpils pilsētas un reģiona iedzīvotājus atcerēties dzimtās vietas Baltkrievijā un uzrakstīt par tām eseju.

Katram cilvēkam ir sava dzimta un mīļa vietiņa. Tie var būt gan mazi lauki, kas slēpjas mežos un purvos, pierobežas ciematiņš, rajona pilsētas vai lielpilsēta. Kādam no dzimtās vietas palika tik atmiņas un kapa vietas: lauku mājas un ciemati mirst kā cilvēki...

Baltkrievijas tautas dzejnieks Rigors Boroduļins savā dzejā jūtīgi aprakstīja dzimtenes, vecāku mājas nozīmīgu vietu cilvēka dzīvē:

«Трэба дома бываць часцей,
Трэба дома бываць не госцем,
Каб душою ты стаў чысцей
I не страцiў святое штосьцi.
»

Atcerieties savu dzimto vietu Baltkrievijā, uzrakstiet par tās vēsturi, skolu, brīnišķīgajiem cilvēkiem, radiniekiem. Jūsu radošais darbs kļūs par BKC novadpētniska projekta darbu un tiks publicēts.

Eseja „No kurienes mēs nākam” var būt uzrakstīta baltkrievu, krievu un latviešu valodā. Apjoms- līdz trijām drukātām standarta lapām. Tekstu var papildināt ar fotogrāfijām.

Esejas konkursa „No kurienes mēs nākam” rezultātu apkopošana un dalībnieku apbalvošana ar diplomiem un suvenīriem notiks Baltkrievu kultūras dienu svētku koncerta laikā 2016. gada 27.maijā, Daugavpilī.

Eseju var nosūtīt vai iesniegt līdz 2016.gada 15.maijam Baltkrievu kultūras centrā (Daugavpils, Smilšu iela 92, 305.-306.kab.) vai sūtīt uz e-pastu cbk@inbox.lv.

Izziņas pa tel. 654 24695.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Romanovska,

BKC vadītāja,

Tālr. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92

Kultūras pils, BKC – 305.,306. kab.




Atpakaļ