Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-04-2016

Bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieku Jevgeņiju Golubevu


20. aprīlī plkst. 17.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu telpā dzejas cienītājus gaidīs tikšanās ar Daugavpils dzejnieku Jevgeņiju Golubevu un viņa jaunākā krājuma «Следов пленительная грусть» prezentācija – lieliska iespēja uzzināt par aktualitātēm dzejnieka radošajā biogrāfijā un baudīt dzejas priekšlasījumus autora izpildījumā.

Jevgeņijs Golubevs ir Daugavpilī plaši pazīstams dzejnieks, publicists un novadpētnieks, Daugavpils radošās inteliģences apvienības “DINA-ART” vadītājs. Jau skolas gados sācis interesēties par literatūru, piedalījies dažādos literāros konkursos. Jevgeņija Golubeva dzeja, reportāžas, feļetoni un citi literārie darbi daudzkārt publicēti Latvijas un ārvalstu periodiskajos izdevumos, dzejas almanahos un kopkrājumos. Jevgeņijs Golubevs raksta dzeju gan pieaugušajiem, gan bērniem. Dzejoļi ir tulkoti baltkrievu, vācu, bulgāru, latviešu un latgaliešu valodās.

Jaunākais dzejas krājums «Следов пленительная грусть» ir jau piektais individuālais krājums autora radošajā biogrāfijā. Redaktore Irina Strazdonika-Pļačko to vērtē kā emocionāli piesātinātu lirisku atklāsmju virkni par mīlestības dažādajām izpausmēm – mīlestību pret dabu, dzimto zemi, sievieti. Krājumu caurvij liriskā varoņa pārdomas par garīgām vērtībām un apcere par laika straujo plūdumu, sev atvēlēto dzīves ceļu ejot.

Tikšanās ar dzejnieku Jevgeņiju Golubevu notiek Bibliotēku nedēļas pasākumu cikla ietvaros. Ziņas par citiem pasākumiem LCB un filiālēs Bibliotēku nedēļas programmā.


Informāciju sagatavoja
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ