Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

04-04-2016

Vācu kultūras pavasaris Daugavpils bibliotēkās


2016. gada no 4. līdz 25. aprīlim norisināsies pasākumu cikls “Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī”, ko rīko Daugavpils Universitāte sadarbībā ar vairākām organizācijām. Turpinot iesākto tradīciju, Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) veiksmīgi iekļaujas Vācu kultūras pavasara programmā, piedāvājot pilsētas iedzīvotājiem dažādus pasākumus.

 

No 5. līdz 22. aprīlim LCB Abonementā būs apskatāma literatūras izstāde “Savas patības meklējumi”, kas veltīta Šveices rakstnieka un arhitekta Maksa Friša 105 gadu jubilejai.

 

12. aprīlī plkst. 14.00 LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” tiks atklāta izstāde “Vācu literatūra bērniem un jauniešiem”. Izstādes atklāšanas pasākumā tiks prezentēta vācvalodīgo zemju bērnu un jauniešu literatūra ne tikai latviešu un krievu valodā, bet arī oriģinālvalodā.

 

14. aprīlī plkst. 15.30 LCB Pasākumu telpā notiks tulkošanas konkursa noslēguma pasākums. Tulkotājas Janas Vērdiņas vadītā vērtēšanas komisija noteiks un apbalvos labāko darbu autorus.

 

Savukārt 14. aprīlī plkst. 17.00 LCB Pasākumu telpā notiks Dzejas slams, kurā ir aicināti piedalīties visi, kas vēlas prezentēt savus tekstus plašai auditorijai. Tiks vērtēts ne tikai katra daiļdarba saturs, bet arī pasniegšanas forma. Katrs dalībnieks varēs brīvi izvēlēties uzstāšanās valodu: latviešu, vācu vai krievu.


Informāciju sagatavoja
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476345
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ