Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-03-2016

Baltkrievu kultūras centra aicina uz adīto leļļu izstādi


„Burvju diegu pasaule” ar šādu nosaukumu 2016. gada 20.martā Baltkrievu kultūras centrā notiks Nadeždas Svirkovičas performance, kurā varēs apskatīt tamborētas lelles un apģērbu, baltkrievu dziesmu un mūzikas pavadījumā. Sirsnīgi aicinām!

Nadežda Svirkoviča dzied baltkrievu ansambļos „Kupaļinka” un „Spadčina”, ir baltkrievu kultūrizglītības biedrības „Uzdim” biedrs. Ar leļļu tamborēšanu sāka nodarboties samērā nesen, un šī nodarbe Nadeždu tā aizrāva, ka tagad viņa velta šai nodarbei visu savu brīvo laiku.

Adītais un tamborētais audums ir pazīstams kopš seniem laikiem. Tamborēšana ir viens no senākajiem rokdarbu veidiem. Viss sākās ar salvetēm, galdautiem, aizkariem. Mūsdienās tamborēšana ir ļoti populāra un mīļāka nodarbe, jo iemācīties tamborēt nav tik grūti, kā adīt. Pēdējā laikā tamborē arī suvenīrus, lelles u.c.

Pasākumā, kas notiks svētdien, 20.martā plkst.15.00 Baltkrievu kultūras centrā (Daugavpils, Smilšu iela 92, 3.stāvā 305.kab.) jūs redzēsiet ne tikai ļoti oriģinālas, skaistas un amizantas lelles, bet arī jūs iepazīstinās ar tamborētu apģērbu un aksesuāru kolekciju. Dzirdēsiet brīnišķīgas dziesmas un dzeju. Nāciet, jūs gaida daudz interesanta!

Tamborētu leļļu un salvešu izstādi var apskatīt līdz 2016.gada 4.aprīlim.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Marija Pometjko, BKC metodiķe,

t. 654 24695, 29811969, cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab.

 




Atpakaļ