Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-03-2016

LCB krājumā jauna augstvērtīga tulkotā un nozaru literatūra


Pagājušā gada nogalē Valsts Kultūrkapitāla fonda projektu konkursu 3. kārtā tika apstiprināts Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Bibliotekāru biedrības izstrādātais projekts „Augstvērtīga tulkotā un nozaru literatūra bibliotēkās”. Minētā projekta ietvaros izveidotā ekspertu komisija izvērtēja un apstiprināja tulkoto un nozaru grāmatu kolekciju, kas tika iepirkta šī gada sākumā un sadalīta reģionu bibliotēkām. Latgales Centrālā bibliotēka saņēma 78 jaunus vērtīgus izdevumus 969.33 EUR kopvērtībā. Tie papildinās LCB vienoto krājumu ar mūsdienīga satura informāciju un būs pieejami lasītājiem visās filiālēs.

Kolekcijā saņemto grāmatu saturs ir ļoti daudzveidīgs. Lasītājiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas mākslinieces Džemmas Skulmes gleznieciskajiem meklējumiem un atradumiem, trimdas komponista un diriģenta Andreja Jansona dzīves gājumu, fotogrāfa, literāta un aizrautīga folkloras un tautas tradīciju izzinātāja Jāņa Krēsliņa savāktajiem etnogrāfiskajiem, vēsturiskajiem un mākslas materiāliem, kā arī ar pasaulē atzīto sirreālisma superzvaigzni Salvadoru Dalī, franču impresionistu Klodu Monē, nīderlandiešu postimpresionistu Vincentu van Gogu un šo mākslinieku ievērojamākajiem darbiem.

Kolekcijā ir Zigmunda Freida darbs “Sapņa interpretācija” par sapņa saistību ar cilvēka dzīves realitāti, senislandiešu mitoloģisko un poētisko tekstu kopojums “Eddas dziesmas”, rokasgrāmata autobraucējiem, ko sarakstījis Bens Kolinss – bijušais Top Gear Stigs, viens no labākajiem autobraucējiem pasaulē. Grāmata “Rīgas sargi” veltīta Latviešu strēlnieku bataljonu dibināšanas simtgadei. Kino stāsts ir papildināts ar stāstiem par vēstures līkločiem un notikumiem, kas soli pa solim sapni par Latvijas valsti pārvērta īstenībā. A. Johansona monogrāfija “Latvijas kultūras vēsture” būs brīnišķīgs ceļvedis 18. gadsimta Latvijas kultūrā, izglītība, zinātnē Vidzemē, Kurzemē un Latgalē. Pieminētās grāmatas ir tikai neliela daļa no projektā saņemtās nozaru literatūras.

Kolekcijā ir atrodami arī populāru un mazāk pazīstamu ārzemju autoru literāro darbu tulkojumi, to vidū: G. Zevina, M. Stepnova, U. Eko, J. Vodolazkins, M. Sabo, R. Granausks, J. Seiferts, M. Frīdentāls, B. Ņemcova, F. Beigbeders, H. Murakami, R. Šepetis u.c. Šīs grāmatas uzrunās dažādu literāro žanru cienītājus gan dzejā, gan prozā.

Ar pilnu saņemto grāmatu kolekciju aicinām iepazīties šeit. Sīkākas ziņas par projektu Latvijas Nacionālās bibliotēkas mājas lapā.


Informāciju sagatavoja:

LCB Komplektēšanas un apstrādes nodaļas vadītāja

Zenona Tihomirova

tālr.: 65476342

e-pasts: zenona.tihomirova@lcb.lv




Atpakaļ