Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

11-03-2016

Daugavpils pašvaldības bibliotēku lasošās ģimenes piedalījās Latvijas Nacionālās bibliotēkas pasākumā “Lielie lasīšanas svētki”


Sestdien, 5. martā, plkst. 12.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notika LNB lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015” noslēguma pasākums – “Lielie lasīšanas svētki”. Tajos piedalījās arī astoņas Daugavpils pašvaldības bibliotēku aktīvākās lasošās ģimenes.

“Lielie lasīšanas svētki” tika organizēti jau 14. reizi, taču pirmo reizi tie notika Gaismas pilī. Svētki noritēja divās daļās: pasākums mazajiem lasītājiem 5+ līdz 9+ gadu vecuma grupā, kā arī pasākums pusaudžiem un jauniešiem 11+ līdz 15+ gadu vecuma grupā un “Vecāku žūrijas” dalībniekiem.

Klātesošos uzrunāja “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas – 2015” grāmatu autori, ilustrētāji, tulkotāji, izdevēji, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks. Latgales Centrālās bibliotēkas filiāle Bērnu bibliotēka “Zīlīte” tika apbalvota ar pateicības rakstu “Par ieguldīto darbu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā – 2015”. Lepojamies, ka mūsu darbs tika novērtēts!

Pasākuma dalībniekiem tika organizēta arī ekskursija pa Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Sirsnīgs paldies Daugavpils bibliotēku lasītājiem, kā arī atbalstītājiem un draugiem par lasītprieka veicināšanu, atbalstu, sapratni un transporta nodrošinājumu, kas deva iespēju pilsētas lasošajām ģimenēm ar bērniem apmeklēt lasīšanas svētkus Rīgā.


Latgales Centrālās bibliotēkas

Bērnu bibliotēkas „Zīlīte”

bibliotekāre Dace Jakovele

Tel.: 65421750

e-pasts: dace.jakovele@lcb.lv




Atpakaļ