Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-03-2016

Solomona Mihoelsa dienas Daugavpilī 2016


No 9. līdz 16.martam Daugavpilī norisinās Solomona Mihoelsa dienu pasākumi, kas veltīti izcilā režisora, aktiera, pedagoga un sabiedriskā darbinieka dzimšanas dienai. 

S. Mihoelsa dienu pasākumi sākās 9.martā ar skolēnu skatuves runas konkursa "Teātris: harmonija un ritms" I kārtu. Žūrija izvērtēja 6 iestudējumus, no kuriem trīs tika izvirzīti tālākai dalībai konkursa II kārtā. Tie ir Daugavpils 3.vidusskolas, 12. vidusskolas un Poļu Kultūras centra kolektīvi. Gatavojoties konkursa turpinājumam, šiem kolektīviem 14.un 15.martā tiek rīkotas skatuves mākslas meistarklases, kurās ar skolēnu iestudējumiem strādās vairāki teātra jomas speciālisti.

S. Mihoelsa dienu ietvaros norisinās arī fotogrāfiju konkurss „Pastaiga pa Mihoelsa ielu”. Konkursā ar savām fotogrāfijām piedalās vairāk nekā 30 mākslinieku. Visi konkursa darbi no 14.marta būs apskatāmi internetvidē: www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv, www.du.lv un www.facebook.com.

Savu kulmināciju S.Mihoelsa dienas Daugavpilī sasniegs 16.martā: plkst. 11:00 notiks ziedu nolikšana pie Mihoelsa piemiņas plāksnes un Mihoelsa mājas apmeklējums (Mihoelsa ielā 4), bet plkst. 16:00 Daugavpils Universitātes koncertzālē (Parādes ielā 1) norisināsies S. Mihoelsa dienu noslēguma pasākums, kura laikā tiks vērtēts gan skolēnu skatuves runas konkursa "Teātris: harmonija un ritms" II kārtas dalībnieku sniegums, noteikti Mihoelsa balvas ieguvēji, kā arī apbalvoti fotogrāfiju konkursa uzvarētāji.

Pasākumu rīko un atbalsta Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Universitātes Humanitāra fakultāte, Tautas teātris „Iskateļ”, 2.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde Daugavpils teātris, Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrs, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs un SIA LatInSoft.

 

Papildus informācija:

Vita Viļevko

Daugavpils pilsētas domes

Kultūras pārvalde

t.: 20613226

e-pasts: vita.vilevko@daugavpils.lv

www.kultura.daugavpils.lv




Atpakaļ