Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-03-2016

Daugavpils un Vitebskas baltkrievi iepriecināja sievietes ar svētku koncertu


2016. gada 6.martā Daugavpils Kultūras pils mazajā zalē notika svētku koncerts “Sieviete. Pavasaris. Mīlestība”, kas tika veltīts Starptautiskajai sieviešu dienai. Koncertu organizēja Baltkrievu kultūras centrs (BKC). Zālē nebija brīvu vietu, tik daudz skatītāju savācās, lai svētdienas dienu pavadīt svētku dziesmu un deju atmosfērā.

Sieviete... Māte, sieva, meita, māsa, vecmamma, mīļotā, darba kolēģe – cik daudz ir izpausmju, bet vienmēr apburoša, maiga, mīļa, sirsnīga, skaista... Neskaitāmi daudz vārdu par tevi, sieviete!

         Visiem, kas sapulcējās zālē savas liriskās un maigās dziesmas par sievieti, māti un mīlestību izpildīja vietējie baltkrievu kolektīvi: baltkrievu tautasdziesmu ansamblis “Kupaļinka” (māksl.vad. Večeslavs Petrovs), vokāli instrumentālais ansamblis “Praļeski” (māksl.vad. Anastasija Mališeva), senioru ansamblis “Spadčina” (māksl.vad. Jana Juzefoviča), deju ansamblis “Ļanok” (māksl. Vad. Oļegs Zaharņovs) izpildīja divas stilizētas dejas. Dzejnieki Staņislavs Volodjko, Pāvels Plotņikovs, Jevģēnijs Golubevs un Jevtīhijs Konopļovs lasīja savu dzeju par sievietēm.  Valērijs Kotegovs ģitāras pavadījumā izpildīja dziesmu “Очарована, околдована” un skāra sieviešu trauslās dvēseles stīgas. “Lūgšana”, kuru izpildīja trio Janas Juzefovičas, Veltas Loces un Valērija Kotegova izpildījumā izraisīja daudz asaru skatītāju acīs.
         Bet vēlāk uz svētku skatuves kāpa muzikālās studijas amatierkolektīvs “Altanka” no Vitebskas, vadītājs komponists Nikolajs Rodionovs. Šīs kolektīvs ir slavens ar saviem priekšnesumiem un uzvarām konkursos un festivālos. Viņi uzstājās Baltkrievijā, Krievijā, Ukrainā, Moldovā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Vācijā. Viņu priekšnesums pagāja vienā elpā. Viņi dziedāja gan liriskās, gan aizrautīgas dziesmas krievu un baltkrievu valodā. Skatītāji gan smaidīja, gan arī raudāja dziesmu laikā. Dziesmas «Беларусь мая блакитнавокая» nobeigumā skatītāji skaļi aplaudēja un sauca “Bravo!”, “Malači!” un ilgi nelaida mazos māksliniekus.

BKC vadītāja Žanna Romanovska silti pasveicināja un pateicās visiem koncerta dalībniekiem par emociju jūru, ko dāvināja skatītājiem. Īpašu pateicību saņēma arī Baltkrievijas Republikas prezidenta fonda stipendiāts ansamblis “Altanka” un vadītājs Nikolajs Rodionovs. Viņiem dāvināja ziedus un dāvanas.

Svētku koncerta nobeiguma punkts bija Balktrievijas Republikas Latvijā Marinas Dolgopolovas apsveikuma runas lasīšana:

         «Dārgas tautietes!

        No visas sirds sveicu Jūs ar brīnišķīgiem svētkiem – Starptautisku sieviešu dienu. Tas atnāk kā pirmais pavasara vēstnesis, visa gaišuma simbols. Jūsu dzīves gudrums, dvēseliskums un  jūtīgums padara dzīvi siltāku un jauku.   Jūsos ir iekļauts radošais spēks, ko izmantojat visu cilvēku labā, kas atrodas blakus.

Bez jūsu pašaizliedzīga darba, jūsu zināšanām un prasmēm nav iedomājama Latvijas baltkrievu nevalstisku organizāciju dzīve.  Jūs ar saviem dabiem saglabājat un reizināt mūsu dzimtās Baltkrievijas nacionālo kultūras lādīti.

         Paldies par to, ka iedvesmojat spēcīgu cilvēces pusi uz radošā ceļa un jaunu virsotņu talantīgu ņemšanu. Miera, veselību, laimi un labklājību jums un jūsu mīļajiem. Marina Dolgopolova».

Svētku koncertu “Sieviete. Pavasaris.Mīlestība” vadīja Baltkrievu kultūras centra darbiniece Irina Jakušonoka un kultūrizglītības biedrības “Uzdim” biedrs Valerijs Ambrosovs.

Ejot uz mājām visi skatītāji sirsnīgi un silti pateicām koncerta organizatoriem un dalībniekiem par skaistām, pozitīvām emocijām, kurus saņēma pasākumā, kas tika organizēts augstākajā līmenī.

Baltkrievu kultūras centrs pateicās Daugavpils masu medijiem par koncerta informatīvu atbalstu.

 

             

 

        

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Marija Pometjko, BKC metodiķe,

t. 654 24695, 29811969, cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab. 




Atpakaļ