Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-10-2011

Konkursā – festivālā „Pērles un dimanti” piedalīsies talanti no Daugavpils


Šoruden pirmo reizi Latvijā tiek organizēts konkurss – festivāls „Pērles un dimanti”, uz kuru pieteikšanās laikā kopā tika saņemtas vairāk kā 120 pieteikuma anketas ar dziesmas ierakstiem no visas Latvijas. No visiem pieteikumiem, kas tika saņemti noteiktajā termiņā, tika „atsijāti” vājākie un arī visi tie, kuri bija iesnieguši nepilnīgas anketas un/vai viņu iesniegto audio failu formāts bija neatbilstošs.

            Konkursa izveidotā žūrijas komisija nedēļas nogali aizvadīja, klausoties visus iesūtītos ierakstus, un dalībai II kārtā izvirzīja 45 dalībniekus. Pusfinālā iekļuva arī dziedātāji no Daugavpils un 8.oktobrī tika aicināti savu priekšnesumu rādīt klātienē modernajā un daudzfunkcionālajā Ādažu Kultūras un izglītības centrā. Dziedātājus vēroja un vērtēja Latvijas skatītāko pārraižu, šovu un raidījumu producente un veidotāja Ilze Ancāne, dziedātājs un Nacionālā teātra aktieru vokālais pedagogs Andris Daņiļenko, kā arī dziedātājs un radio SWH dīdžejs un programmu vadītājs Normunds Rutulis.

            Lielā satraukumā tika gaidīti rezultāti un pasākuma organizatoru vēstule. 18.oktobrī tika noskaidroti konkursa – festivāla "Pērles un dimanti" 19 finālisti. Daugavpils godu šī konkursa – festivāla finālā aizstāvēs Latviešu Kultūras centra bērnu vokālās studijas „Pērlītes” vecākā grupa un solistes Anna Vansoviča, Jana Zabarovska un Elīna Rasčevska (pedagogs Iveta Ustinskova).

            Fināla koncertā būs iespēja satikties un uzstāties uz vienas skatuves ar Latvijā populāriem mūziķiem, kā arī jaunajiem māksliniekiem tiks dota arī iespēja uz skatuves kāpt vieniem, lai varētu sevi pierādīt kā daudzpusīgu un perspektīvu jauno izpildītāju, apliecinot, ka Latvijā ir daudzsološa jaunatne, kas var savu, pilsētas un valsts vārdu nest arī pasaulē.

            Finālā netiks paziņotas vietas, kādās ierindojās jaunie skatuves mākslinieki, visi, kuri iekļuvuši finālā, ir laureāti un saņems īpašus nomināciju atestātus, kā arī pārsteigumu balvas.

 

Un tā-

           Latvijas populāro mūziķu un jauno izpildītāju sadziedāšanās lielkoncerts „Pērles un dimanti” Ādažu Kultūras centrā notiks 12. novembrī plkst. 18.00

 

            Koncertā ar visiem zināmām un arī pavisam jaunām dziesmām priecēs Dzintars Čīča, Kaspars Antess, Nikolajs Puzikovs, Rūta Dūduma, Agate Albekeite, Jelgavas tirkīzzilais koris un daudzi, daudzi citi mākslinieki, kas pārsteigs un iedvesmos ikvienu! Populārie izpildītāji uz vienas skatuves kāps kopā ar jaunajiem izpildītājiem – bērniem un jauniešiem no Liepājas, Rīgas, Aizputes, Daugavpils, Ludzas un citām pilsētām, tā būs patiesi varena sadziedāšanās!

            Koncerta vadītāja loma uzticēta dziedātājam Normundam Rutulim, kurš ne tikai pieteiks programmu, bet arī pats dziedās.

            Koncerts priecēs un liks smaidīt visu paaudžu klausītājiem, jo dziesmas un dejas, dzīvesprieks, sirsnība, pozitīvas emocijas valdīs visa koncerta garumā!

           

Dalība šajā projektā ir solis ceļā uz tālākiem sasniegumiem, tā ir iespēja gūt jaunu, vēl nebijušu pieredzi, tā ir iespēja būt pamanītam un novērtētam, tā ir iespēja mācīties, pilnveidoties un augt radoši, tāpēc atbalstīsim pašmāju konkursa dalībniekus!

 

Uz tikšanos laikā, kad iemirdzēsies Latvijas pērles un dimanti!

 

 

Biļetes no 3,Ls – 5,Ls (Ādažu Kultūras centra un Biļešu paradīzes kasēs)

Jo ātrāk pērc – jo lētāk un izdevīgāk!

www.bilesuparadize.lv

www.perlesundimanti.lv




Atpakaļ