Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-03-2016

Pavasara svētku pasākumi


Daugavpilī būs daudz kultūras pasākumu, kas veltīti skaistiem pavasara svētkiem- Starptautiskajai sieviešu dienai. Ikviens varēs izvēlēties sev tīkamāko pasākumu, gūt labu noskaņojumu un skaisti pavadīt svētku vakaru.

 

7.marts Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle

(Smilšu iela 92)

19:00

Aleksandra Mirska koncerts

Biļešu iegādes vietas: www.bilesuserviss.lv

Aleksandra Mirska radošais vakars.
Tā gaitā Aleksandrs Mirskis dziedās savus hītus un jaunās dziesmas, tāpat tiks prezentēta A.Mirska mākslas filma „Gūtmaņa alternatīva”.

8.marts Vienības nama koncertzāle

(Rīgas iela 22a)

17:00

Latvijas Nacionālās operas koncerts CON AMORE

Biļetes: 1.03.-7.03. no plkst. 16.30-18.30;

8.03. no plkst. 15.00-17.00.

Cena: EUR 5.00

Koncertā „Con amore” jeb tulkojumā no itāļu valodas „Ar mīlestību” skanēs skaistākās operu, operešu un mūziklu melodijas Latvijas Nacionālās operas solistu un orķestra izpildījumā ar Andri Veismani pie diriģenta pults.

Koncertā piedalīsies solisti Ilona Bagele, Kristīne Gailīte, Laura Grecka, Evija Martinsone, Inga Šļubovska-Kancēviča, Mihails Čuļpajevs, Kalvis Kalniņš, Rihards Mačanovskis, Rihards Millers un Latvijas Nacionālās operas orķestris. Koncerta īpašie viesi būs jaunā zvaigzne, vijoļspēles brīnumbērns Daniils Bulajevs un koloratūrsoprāns Dināra Rudāne. Koncertu vadīs Juris Jope. „Con amore” muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Veismanis, režisore – Elita Bukovska.

Koncertā skanēs Oto Nikolai, Gaetāno Doniceti, Žila Masnē, Kamila Sensānsa, Leo Delība, Žorža Bizē, Žaka Ofenbaha, Džoakīno Rosīni, Johana Štrausa, Franča Lehāra, Leonarda Bernsteina, Zigmara Liepiņa un Frančesko Sartori mūzika.

8.marts Daugavpils teātris (Rīgas iela 22a)

18:30

 

Īpašs veltījums 8.martam

PARUNĀSIM?

Dejas kamerizrāde

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv

Lai arī dejas izrādes Daugavpils teātrī kļuvušas par ikgadēju tradīciju, „Parunāsim?” atšķiras no priekšgājējām ar to, ka notiks teātra eksperimentālajā zālē. Teātra dejotāju trupa pierādīs, ka dejai maza un slēgta telpa nav šķērslis - dejotāju pēdas skars ne tikai grīdu, bet arī sienas un pat griestus! Savukārt skatītāji varēs vērot visu maksimālā tuvumā, kļūstot par daļu no notiekošā.

Iestudējums „Parunāsim?” sastāv no vairākiem stāstiem, kuros caur simboliem un deju tiek runāts par veselumu un sašķeltību, par tieksmi pēc tuvības un par atsvešinātību – par sabiedrību kopumā un katru no mums atsevišķi. Bet visas šīs tēmas tiks ietērptas gaišā ironijā, ļaujot skatītājiem pasmieties gan par notiekošo, gan pašiem par sevi. Izrādes veidotāji sola, ka skatītājus gaida vēl nebijuši pārsteigumi. Kādi? Tos atklāsiet, apmeklējot izrādi!

8.marts Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle

(Smilšu iela 92)

19:00

Koncerts - šlāgeris Daugavpilī “Tik dēļ jums!”

Biļešu iegādes vietas: Daugavpils Kultūras pils kase, TC „Ditton Nams” kase, www.bilesuparadize.lv

Marts ir pirmais pavasara vēstnesis un laiks, kad daba gatavojas atmodai pēc garās ziemas, dienas kļūst manāmi garākas, saule sāk vairāk sildīt un cilvēkos raisa gaišas un romantiskas jūtas. Saglabājot nostalģiju par 8. martu kā Starptautisko sieviešu dienu ir veidota speciāla latviešu šlāgermūzikas koncerta programma "Tik dēļ jums" ar slavenu un galantu tautā iemīļotu mūziķu piedalīšanos: vairākkārtēji Latvijas šlāgeraptaujas laureāti grupa "Galaktika", Latvijas šlāgeraptaujas pieredzes bagātākā grupa "Tērvete", šlāgermūzikas romantiķis Ēriks Gruzniņš.

Par pasākuma raito norisi rūpēsies atraktīvais Daugavpils Teātra aktieris Māris Korsietis!




Atpakaļ