Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

01-03-2016

E-prasmju nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās


No 7. līdz 12. martam Latvijā jau septīto reizi norisināsies E-prasmju nedēļa. Kā ik gadu arī Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) un filiāles piedāvās plašu pasākumu un iespēju klāstu dažāda vecuma interesentiem.

 

7.-9. klašu skolēniem LCB piedāvā tematisku pasākumu “Fotogrāfija digitālajā laikmetā”. LCB Automatizācijas nodaļas darbinieks un Daugavpilī pazīstams fotogrāfs Agris Gruntmanis stāstīs par fotografēšanas pamatprincipiem un fotogrāfiju apstrādes programmu iespējām. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par tādām tehniskām niansēm kā baltās krāsas balansēšana, trokšņu novēršana, kadrēšana utt. Tiks raksturotas un demonstrētas arī dažādu datorprogrammu sniegtās iespējas digitālo fotogrāfiju apstrādē. Pieteikšanās pasākumam pa tālruni 65476345.

 

Visu nedēļu LCB lasītavā visiem interesentiem tiks translētas E-prasmju nedēļas centrālo pasākumu tiešraides no Rīgas. Raidījumi, lekcijas un semināri sniegs priekšstatu par uzņēmējiem, pašvaldībām un citiem interesentiem saistošiem jautājumiem – datu mākoņošanu, digitālajām prasmēm tirgus iekarošanai, elektroniskā tirgus iespējām mazajiem uzņēmumiem utt. Translāciju programma – šeit.

 

Turklāt visu nedēļu ikviens interesents, jo īpaši jaunieši, varēs elektroniski aizpildīt dažādus e‑prasmju novērtējuma testus, lai noteiktu savu datorlietošanas kompetenču līmeni. Tiek piedāvāti šādi elektroniskie novērtējuma rīki:

  • Fit4Jobs tests jauniešiem, kas dod jauniešiem iespēju novērtēt savas datorlietošanas kompetences darbā ar Microsoft Office biroja programmatūru.
  • You Rock for Jobs testi, kas ļauj jauniešiem bez formālas darba pieredzes apzināt savas prasmes un spējas un iemācīties sevi prezentēt potenciālajam darba devējam.
  • Skillage tests, kas palīdz novērtēt izpratni par IKT tehnoloģiju lietošanu darba vidē un norāda, kādas prasmes būtu nepieciešams papildināt.
  • e-Guardian IKT drošības prasmju barometrs, kas ļauj novērtēt savas zināšanas un prasmes tādos jautājumos kā privātums un datu aizsardzības zināšanas, internets un e-pasta prasmes, sociālo tīklu izmantošana utt.
  • Online 4EDU barometrs skolotājiem, kas palīdz novērtēt zināšanas par tiešsaistes sadarbības rīkiem un to izmantošanas iespējām izglītībā.


Arī LCB filiāles piedāvās saviem lietotājiem un citiem interesantiem virkni saistošu pasākumu. Sīkākas ziņas programmā.

 

E-prasmju nedēļa ir Eiropas mēroga sabiedrības informēšanas kampaņa, kas informē par e‑prasmju lomu mācībās, darbā un ikdienas dzīvē, e-prasmju apguves iespējām, e‑pakalpojumiem un citām e-vidē pieejamajām iespējām. E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2016 un European Get Online week 2016 ietvaros. To rīko Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

Inga Gedžūne

Tālr.: 65476345

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ