Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

24-02-2016

Baibas Priedītes akvareļu izstāde “ar Krāsām”


3. martā plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) abonementā tiks atklāta Baibas Priedītes personālizstāde “ar Krāsām”. Tajā būs apskatāmi mākslinieces radītie akvareļi.

 

Baibas Priedītes akvareļgleznojumi galvenokārt ir bezpriekšmetiskas kompozīcijas, kurās, risinot krāsu laukumu izkārtojumu, tiek panākta daudzveidīga toņu nianšu un formu savstarpēja saspēle. Darbos apzināti netiek izmantota līnija, lai kaut ko akcentētu vai izceltu, tādā veidā saglabājot tikai un vienīgi glezniecisko izteiksmi. Baiba atzīst, ka lielu uzmanību pievērš detaļām, kas kā apzināti, tā nejauši ir veidotas drīzāk kā tehniskas dabas momenti, nevis priekšmeti vai tēli: “Detaļas manos gleznojumos nespēlē sižeta lomu bet ir kā satura elementi katrā darbā.” Raksturojot savu daiļradi, māksliniece atzīst: “Man svarīgs ir gan darba process – baudījums gleznojot, gan iznākums – piesaiste skatītājam, rosinot uz iedziļināšanos un iespēju ieraudzīt turpinājumu…”

 

Baiba Priedīte ir dzimusi Ilūkstē. Absolvējusi Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu “Saules skola”. Izglītoties turpinājusi Daugavpils Universitātē, iegūstot vizuālās mākslas skolotājas diplomu un divus maģistra grādus – izglītības zinātnēs un mākslā. Piedalījusies vairāk nekā 60 izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs, tostarp Lietuvā, Baltkrievijā, Itālijā. Turklāt Baibas kontā ir arī četras personālizstādes. Māksliniece regulāri piedalās starptautiskos akvarelistu plenēros, kā arī biennālē “Baltic Bridges”, kas ik pārgadus tiek rīkota Lietuvas pilsētā Kauņā. Viņas pašreizējā darbavieta ir Daugavpils Marka Rotko mākslas cents.


Baibas Priedītes akvareļu izstāde “ar Krāsām” būs skatāma LCB abonementā un lasītavā līdz 2. aprīlim darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās – no plkst. 10.00 līdz 17.00.

 


Informāciju sagatavoja
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ