Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-02-2016

Izstāde “Laiku pa laikam”


Pērļošana un rotu izgatavošana ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajiem hobijiem. Šī nodarbe:

-          attīsta prasmi organizēt darbu, uzturēt to kārtībā;

-          iemāca pārvarēt grūtības, kas rodas darbības procesā, saskatīt savas kļūdas;

-          attīsta koncentrēšanās spēju;

-          tai ir relaksējoša iedarbība.

Pogrammas pamatā ir praktiskais darbs ar shēmām, materiālu izvēle, aizdares piestiprināšanas paņēmieni,  dažādu skariņu piešūšanas veidi, savienošanas paņēmieni.

Pulciņš “Pērļošana” darbojas no 2013.gada, ar katru gadu šī pulciņa popularitāte pieaug. Pulciņa nodarbības notiek divos bērnu klubos “Mezgls” un “Ruģeļi”.

Šajā mācību gadā tika organizeta Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” 70 gadu jubilejai veltītu audzēkņu un skolotājas N.Skarbinīkas darbu izstādi “Laiku pa laikam”. Izstādē parādīti darbi dažādās tehnikās – izšūšana ar pērlītēm, pērļu virtene (aukliņa), tās variēšanas iespējas: vilnīši, vairākkārtīga aukliņa ar starpelementiem, pērlīšu vēršana no centra, ziedu motīvi, ķieģeļpinuma tehnika, N´debele tehnika (eglīte), plaknē, spirālē, apaļas detaļas –ziediņa izgatavošana, appītās pērles.

Darjas Lusčikas darbs  “Josta” piedalījās vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa “Rakstu darbi” pirmajā atlases posmā un  ieguva 2.vietu. Viktorija Puncule, Sņežana Puncule, Jeļena Nikiforova, Arina Dmitrijeva pulciņā darbojas jau otro gadu un var pašas izveidot sarežģītas shēmas, kā arī pēc shēmas darināt darbus.

Pacietīgums un labs noskaņojums palīdz mums veidot skaistus darbus.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”

pulciņa “Pērļošana”

skolotāja

N.Skarbinīka




Atpakaļ