Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-02-2016

Latgales mākslas skolu “KINO STILS”


Jau otro gadu vietu Latgales mākslas un mūzikas skolas pulcējās Netradicionālās modes skatē – konkursā „Kino stils”.  Konkursa organizatori un idejas autori - Daugavpils novada Špoģu Mūzikas un mākslas skola. Šogad konkursā piedalījās deviņas Latvijas  komandas - no Daugavpils, Preiļiem, Ilūkstes, Krāslavas, Ludzas, kā arī viesi no Baltkrievijas. Konkursa dalībniekus sagaidīja maskas – Čārlijs Čaplins ar savu pavadoni.  Visi tika aicināti uz sarkanā paklāja sagaidīt šova dalībniekus. Konkursanti uzstājās divās vecuma grupās – līdz 12 gadiem un vecāki. Skatītājiem un žūrijai tika prezentētas kolekcijas ”Alise brīnumzemē” “Balles tērpi plenēristiem”, “Jūtu kontrasti”, “Flinstonu piedzīvojumi”, Zemenes zefīrā”, “Visas manas bantes”, “12 baltā nokrāsas”, “Latviskās pārvērtības” un citas.   Izmantojot netradicionālus materiālus un autortehnikas, kolekciju autori veidoja katrs savu stāstu par mūžam dzīvo kino.

 

 Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja neatkarīga žūrija. Kolekcijas tika prezentētas anonīmi, un tikai, paziņojot rezultātus, tika atklāti to  autori.  Jaunākajā grupā (līdz 12 gadiem) par uzvarētājiem tika atzīta Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolas kolekcija “Jūtu kontrasti”, savukārt, otro vietu izcīnīja kolekcija “Маленькая фея”, ko prezentēja Šarkavščinas Bērnu mūzikas un mākslas skola, bet godpilno trešo vietu ieņēma Špoģu Mūzikas un mākslas skola, kas skatītājus priecēja ar kolekciju “Flinstonu piedzīvojumi”.
Vecākajā grupa (no 12 gadiem) pirmajā vietā ierindojās Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skolas Bērnu mākslas skola. Viņi prezentēja ļoti efektīgu kolekciju “Zemenes zefīrā”. Otro vietu ieņēma Preiļu Mūzikas un mākslas skolas kolekcija “Latviskās pārvērtības”, bet trešo vietu ieguva Špoģu Mūzikas un mākslas skolas kolekcija “Melnbaltais”.  Konkursa laikā skatītājiem bija iespēja nobalsot par vienu no kolekcijām, kurai tika piešķirta  Skatītāju simpātijas balva. Skatītāju atzinību izpelnījās Špoģu Mūzikas un mākslas skolas kolekcijai “Melnbaltais”.

Visi konkursa laureāti saņēma diplomus un statuetes – zelta, sudraba un bronzas ”Čaplinus”

 

Konkursā Saules skolas  mazie mākslinieki  Viktorija Kavecka, Alise Lonska, Anna Mihailovska, Varvara Semjonova un Vadims Bebrišs demonstrēja pašu veidoto tērpu kolekciju. No balta papīra veidotie balles tērpi  izcēlās ar eleganci  un izteiksmīgu siluetu.

Ekstravagantās modes smalkumos audzēkņus ievadīja,  radošām idejām iedvesmoja un veiksmīgākos tehniskos risinājumus palīdzēja atrast skolotāja Jeļena Silivanova. Tērpu veidošanā piedalījās arī Bērnu mākslas skolas 4. klases audzēknes Līna Ņikitina, Lilija Jakovļeva, Viktorija Čible, Viktorija Petkune, Margarita Janule, Darja Černova, Ilona Romanovska, Aļona Macuka, Serafima Petrovska.

 

Pateicamies dalībniekiem, tērpu veidotājiem un pasākuma organizatoriem – uz tikšanos Netradicionālās modes skatē pasākumā nākamgad!

 

 

 

Informāciju sagatavoja – Saules skola, direktore Inguna Kokina

t. 26428390 

 

Foto – Olga Kuzmina un Saules skola




Atpakaļ