Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-02-2016

Tautas mūzikas koncerts PAVASARI GAIDOT


Vienības nama koncertzālē notiks tautas mūzikas koncerts „Pavasari gaidot”, kurā divas atraktīvas muzikālas grupas - Tautas mūzikas ansamblis RAKARI (Daugavpils), vadītājs Ēvalds Daugulis un Jauniešu post-folkloras grupa RIKŠI (Rēzekne), vadītājs Ēriks Zeps ieskandinās pirmās vēsmas pavasarim.

 

Abu kolektīvu koncertprogrammas veidotas stilistiski dažādās manierēs - no klasiski romantiskām tautas melodiju apdarēm līdz brīvi veidotām kompozīcijām, kuru saknes sniedzas latgaliešu un latviešu tautas mūzikas mantojumā.

 

Tautas mūzikas ansamblis „Rakari” dibināts 1986. gadā. Ansambļa repertuārā ir vadītāja Ēvalda Dauguļa veidotas novada tautasdziesmu melodiju apdares un aranžējumi, kā arī oriģināldziesmas. Ansambļa instrumenti ir akordeons, flauta, oboja, klarnete, trompete, saksofons, vijoles, sitaminstrumenti, kontrabass. Viens no galvenajiem instrumentiem – cilvēka balss. Ansamblis „Rakari” piedalījies vairākos tautas mūzikas svētkos Latvijā un starptautiskos festivālos: Francijā, Holandē, Grieķijā, Vācijā, Čehijā un citur. Kolektīvs koncertē Daugavpils pilsētas un Latviešu kultūras centra rīkotajos pasākumos, arī tautas mūzikas festivāls „Lustes Jēkabpilī” ir kļuvis par iemīļotu kolektīva uzstāšanos vietu.

 

Postfolkloras grupa „Rikši” jau 5 gadus kopā spēlē latgaliešu, latviešu un cittautu tradicionālo mūziku savā redzējumā caur vijoles, akordeona, bubina, perkusiju, basģitāras, ģitāras, mandolīnas un piecu sparīgu jauniešu balsu skaņām. Iesākumā grupa priecēja folkkluba „Ala.Pagrabs” apmeklētājus, taču drīz vien sāka koncertēt arī ārpus tā. Grupa savas pastāvēšanas laikā ir uzstājusies Lietuvā, Francijā, Vācijā, Gruzijā, Krievijā, kā arī dažādos festivālos un neskaitāmos koncertos Latvijā. Laika gaitā grupas dalībnieki ir ne tikai auguši muzikāli, bet arī vairāk apzinājušies un izpratuši savu atbildību pret tradicionālo mantojumu. Savas darbības laikā izdevuši divus mūzikas albūmus – 2014. gadā „Pa pyrmam” un 2016. gadā „Sieju sovu”.

 

Ieeja bezmaksas.

_______________________________________

Informācija: www.vienibasnams.lv, t. 65426691




Atpakaļ