Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

01-02-2016

Veiksmīgi aizritēja „Mazākumtautību JAUNGADA BALLE”


Daugavpils mazākumtautību biedrības silti un sirsnīgi atskatījās uz 2015.gadā paveikto pasākumā „Mazākumtautību Jaungada balle”. „Mazākumtautību Jaungada balle” veicināja saliedētību biedrību vidū, uz pasākumu sapulcējās aptuveni 250 cilvēku. Pilsētas domei bija iespēja pateikties biedrībām par paveikto darbu 2015. gadā un sniegto ieguldījumu kultūras dzīvē.

Kopš 2014.gada decembra tiek organizētas regulāras mazākumtautību biedrību pārstāvju tikšanās, kuru laikā radās ideja atjaunot nacionālo biedrību Jaungada pasākumu. Biedrība „Erfolg” uzņēmās iniciatīvu organizēt „Mazākumtautību Jaungada balli” ar citu organizāciju un pilsētas pašvaldības atbalstu.

31.01.2016. plkst. 14.00 Daugavpils Vienības nama lielajā zālē piecpadsmit nacionālās biedrības sapulcējās uz „Mazākumtautību Jaungada balli”.

Pasākuma gaitā tika veikts atskats uz 2015.gadā paveikto pilsētas labā. Daugavpils domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis pasniedza pateicības rakstus no Daugavpils pilsētas domes mazākumtautību biedrībām par aktīvu dalību Daugavpils 740 gadu jubilejas norisēs un ieguldījumu starpkultūru dialoga veicināšanā. Pateicības raksti tika pasniegti aktīvākajiem mazākumtautību biedrību biedriem par ieguldījumu Daugavpils daudznacionālā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un starpkultūru dialoga veicināšanā.

Biedrības augsti vērtē Daugavpils pilsētas domes sniegto atbalstu viņu rīkotajiem pasākumiem un iecerēm savu iespēju robežās, tāpēc pasniedza pateicības Daugavpils domei un Jānim Dukšinskim, kurš vienmēr ir atsaucīgs, ar viņa atbalstu ir saskārusies ikviena biedrība. Uz pasākumu tika uzaicināti arī pašvaldības struktūrvienību pārstāvji. Klātesošos uzrunāja Dienvidlatgales NVO atbalsta centra koordinators Oskars Zuģickis, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītāja Gunita Vanaga, kuriem biedrības pasniedza pateicības par atbalstu mazākumtautību biedrībām.

Pasākuma laikā tika rīkots konkurss „Jaungada tēlu parāde”, dalībniekiem bija jāsagatavo kostimēts Jaungada tēls atbilstoši savai nacionālajai kultūrai, sveiciens savā nacionālajā valodā un jāpiedalās izveicības stafetē. Žūrija pirmo vietu piešķīra Lietuviešu biedrības „Rasa” tēlam „Trīs karaļi”, otro vietu Baltkrievu kultūras centra un Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības “Uzdim” tēlam „Kaza”, trešo vietu biedrības „Erfolg” tēlam „Sv. Nikolauss” un Krievu kultūras centra „Kalistratova nams” tēlam „Salatētis” tika piešķirta mierinājuma balva. Konkursa dalībniekiem balvas sagatavoja pasākuma sponsors „Čili Pica”, lielas ģimenes picas, kuras tika atvestas vēl karstas!

Mazākumtautību biedrības izsaka pateicību par pasākuma atbalstu Daugavpils pilsētas domei, kā arī vietējiem uzņēmumiem „Antaris” SIA un „Čili Pica” SIA.




Atpakaļ