Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-01-2016

Saksofonu kvarteta n[ex]t move koncerts Daugavpils Marka Rotko centrā


Dāmu saksofonu kvartets n[ex]t move – četras profesionālas, šarmantas un atraktīvas mūziķes ar jaunu koncertprogrammu dodas Vislatvijas koncerttūrē. Tās ietvaros 2016.gada 26.februārī plkst.17:00 n[ex]t move ar koncertu viesosies Daugavpils Marka Rotko centrā.

Koncertprogramma izveidota ļoti daudzveidīga, par pamatu ņemot kino mūziku. Dāmas caur mūziku veido stāstus, sākot no Šerloka Holmsa un Erkila Puaro līdz pat Džekijam Čanam un Simpsoniem. Šī ir gan pārdomu, gan sirsnības un joku pilna programma, kas tapusi, sadarbojoties ar horeogrāfu Jāni Purviņu un režisoru Vari Klausītāju. Aranžējumus veidojusi kvarteta vadītāja Inga Meijere.

 

Eiropā visbiežākā sadarbība saksofonu kvartetam n[ex]t move ir bijusi ar Latvijas vēstniecībām dažādās valstīs, Zviedrijas koncertaģentūrām, uzstājoties Zviedrijas skolās, kultūras namos un Urkult festivālā, sadarbojies ar zviedru dziedātāju Beatrice Aurore. n[ex]t move ar panākumiem piedalījies Skandināvijas Saksofonu festivālā Drammenā, Norvēģijā. Ārpus Eiropas saksofonu kvartets n[ex]t move vairākkārt devies koncertbraucienos uz dažādām Indijas pilsētām, uzstājies arī Taizemē. Šobrīd visas n[ex]t move dalībnieces ir arī LR Zemessardzes orķestra mūziķes.

 

Saksofonu kvarteta n[ex]t move dalībnieces:

  • Inga Meijere – soprāna/alta saksofons,
  • Baiba Tauriņaalta saksofons,
  • Katrīna Kivleniece – tenora saksofons,
  • Anete Levica – baritona saksofons.

 

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties pasākumu norises vietās un www.bilesuparadize.lv

 

Papildus informācija:

Inga Meijere

                        tālr. +371 29299329

e-pasts inga.meijere@inbox.lv

 

Kvarteta n[ex]t move mājas lapa: www.nextmove.lv




Atpakaļ