Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-01-2016

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas – 2015 noslēguma pasākumi


No 22. līdz 30. janvārim Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija – 2015” noslēguma pasākumi, kuros aicināti piedalīties visi programmas dalībnieki.

 

Ik gadu lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” aktīvi piedalās ne vien bērni, bet arī viņu vecāki. Šogad Daugavpils publiskajās bibliotēkās dalībnieku skaits sasniedza 487, kas ir manāmi vairāk nekā pērn. Priecē, ka aktīvi grāmatu eksperti ir ne tikai pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni, bet arī pusaudži.

 

Piedāvātajos pasākumos lasīšanas eksperti dalīsies savās pārdomās par izlasītajām grāmatām, iejutīsies grāmatu varoņu pasaulē, un visaktīvākie dalībnieki saņems pārsteiguma balvas. Papildus informācija pasākumu programmā.

 

Lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu un jauniešu un vecāku žūrija” ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādāta un kopš 2009. gada Latvijas Bibliotekāru biedrības īstenota programma, ko finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Programmas mērķis ir dažādot un pilnveidot publisko bibliotēku iespējas darbā ar bērniem un jauniešiem un veicināt bibliotēkas pakalpojumu izmantošanu jauno lasītāju vidē, tādējādi ietekmējot grāmatniecības procesus un bibliotēku rīcībpolitiku valstī.



Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Tatjana Hodokova

tālr.: 65476344

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ