Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

18-01-2016

BKC prezentēja dzejnieka Jevģēnija Golubeva jauno grāmatu


2016. gada 14. janvārī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika dzejnieka Jevģēnija Golubeva jaunās grāmatas“ Soļu valdzinošas skumjas” («Следов пленительная грусть») prezentācija.

Baltkrievu kultūras centra zālē gandrīz pietika vietas visiem klātesošiem, kuri gribēja izbaudīt un dziļi izjust Jevģēnija Golubeva filozofisku dzeju un sveikt ar jaunās grāmatas izdošanu, jau 10. pēc kārtas.

BKC vadītāja Žanna Romanovska atzīmēja to, ka J.Golubevu par dzejnieku “padarīja” Baltkrievija. Tieši Baltkrievijas pilsētā Baranoviči, uz kurieni viņš devās dienēt, Jevģēnijs iegāja literatūras apvienībā un viņa dzeju sāka publicēt.

Baranovičos viņš satika savu mūzu - Zinaīdu, ar kuru viņi jau daudzus gadus ir kopā un ir izaudzinājuši trīs dēlus. Daudzus gadus J.Golubevs ir baltkrievu kultūrziglītības biedrības “Uzdim” biedrs.

Ar svarīgu notikumu dzejnieku sveica Baltkrievijas Republikas konsuls Daugavpilī Dmitrijs Konstantinovs, uzsverot dzejas vārda vērtību.

Daudz jauku vārdu Jevģēnijam Golubevam teica kolēģi- literatori. Skanēja dziesmas ģitāras pavadījumā Jeļenas Vitkevičas izpildījumā, mūzikas pavadījumā dzeju lasīja Anatolijs Boiko.  

Jevģēnija Golubeva vārds ir plaši pazīstams visā Latvijā – viņš ir Krievijas Rakstnieku savienības, Rakstnieku un publicistu starptautiskās asociācijas biedrs, Daugavpils radošās inteliģences asociācijas „DINA–ART” vadītājs, vēsturnieks un novadpētnieks, dzejnieks, četru dzejas krājumu un trīs bērnu grāmatu autors, avīzes „Dinaburg” literārās lappuses, kā arī vairāku citu autoru dzejas krājumu redaktors un sastādītājs. Viņa darbi tiek publicēti Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Bulgārijas avīzēs un žurnālos. Jevgēnija Golubeva autordarbi ir tulkoti baltkrievu, vācu, bulgāru, latviešu un latgaliešu valodā. Viņa dzejas izlases ir iekļautas tādos dzejas krājumos kā «Провинциальный альманах. Хронос», «Светоч», «Академия поэзии», «Русская поэзия Латгалии», «Резекненский поэтический вестник 2007-2010», «Планета поэтов», «Письмена», «Знаки» u.c. Žurnālā „Kapital region” tiek publicēti J.Golubeva historiogrāfiskie materiāli par lielākajām Latgales dižciltīgajām dzimtām. Dzejoļi bērniem regulāri tiek publicēti žurnālā „Privetik!”. 2012.gadā apbalvots ar piemiņas medaļu  «A.S.Gribojedovs 1795-1829».

Krājums “Soļu valdzinošas skumjas” ir izdots Daugavpilī. Grāmatas vāku noformēja dzejnieka dēls Aleksandrs Golubevs. Redaktore ir Irina Strazdonika-Pļačko. Ilustrāciju autore ir Olga Koteņova, izkārtojums- Irina Ciba. 

Jevģēnija Golubeva radošais vakars BKC notika emocionālā siltuma atmosfērā.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Romanovska, BKC vadītāja,

t. 654 24695, 20374840, cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu 92,

Kultūras pils, BKC 305.-306.kab.




Atpakaļ