Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-01-2016

“Divi hobiji dvēselei. Izšuvumi un eņģeļi”


Renāta Marcinkeviča 47 gadu vecumā pabeidza Rīgas Politehnisko institūtu un saņēma inženiera celtnieka diplomu. Pašlaik strādā metināšanas iekārtu tirdzniecības jomā.

Renāta Marcinkeviča:

"Manas divas kaislības atnāca pie manis gandrīz vienā un tajā pašā laikā, 2000. gadu sākumā. Es ļoti labi atceros, kā uzplaiksnīja vēlme sākt izšūt krustdūrienā. Kaimiņu meitenei es uzdāvināju  izšūšanas komplektu un visā svētku garumā gaidīju, kad viņai būs atļauts sākt izšūt. Atļauts nebija. Tad es nopirku audeklu, diegus, atradu shēmu - un ar labpatiku izšuvu savu pirmo gleznu krustdūrienā, vēlāk bija vēl viena ... un vēl ... Šobrīd ir izšūti vairāk nekā 40 darbu. Daudzi no tiem ir uzdāvināti radiniekiem un draugiem Latvijā, Polijā, Īrijā, Izraēlā un Krievijā.

Es dāvinu izšūtas gleznas, bet man - eņģeļu figūriņas. Eņģeļu kolekcijas lielākā daļa sastāv no dāvanām. Eņģeļi ielidoja manā mājā no dažādām valstīm un kontinentiem. Tie visi ir tik atšķirīgi pēc rakstura un izpildījuma. Kolekcija sākās no eņģeļiem, ar kuriem rotā Ziemassvētku eglītes. Pašlaik kolekcijā var atrast eņģeļus- magnētus, eņģeļus- zvaniņus, svečturus, aromātiskās lampas, lukturīšus un pat mājas strūklaku. Visas figūras ir ar saviem raksturiem un ar savu vēsturi - godprātīgie un huligāni, domīgie un jautrie, sapņotāji un filozofi. Vērot tos var bezgalīgi ilgi. Eņģeļu tematika izpaužas arī manos izšuvumos.

Esmu pārliecināta, ka aizraušanās var sagādāt prieku ne tikai autoram, bet arī tas var priecēt apkārtējos, tāpēc ar prieku piedāvāju divas savas privātkolekcijas plašai auditorijai."




Atpakaļ