Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-01-2016

Izveidots jauns elektronisks resurss par Raimondu Paulu


LR Kultūras ministrijas, ierakstu kompānijas „Mikrofona ieraksti” un „Izdevniecība MicRec” sadarbības rezultātā ir tapis Raimonda Paula 80 gadu jubilejai veltīts elektronisks Maestro skaņdarbu katalogs.


Jaunizveidotajā katalogā, kas pieejams vietnē www.raimondspauls.lv, ir atrodama Raimonda Paula radošā biogrāfija, par Maestro izdoto grāmatu saraksts, apjomīgas foto un video galerijas, alfabētisks dziesmu saraksts ar iespēju meklēt dziesmas pēc žanra (dziesmas bērniem, kino, korim, teātrim utt.) un pilna Raimonda Paula diskogrāfija ar katra albuma dziesmu sarakstu, dziesmu vārdiem, norādēm uz nošizdevumu atrašanās vietu Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā, kā arī iespēju klausīties un skatīties skaņdarbu izpildījumu.

 

Kultūras ministre Dace Melbārde: „Raimonds Pauls ir tik populārs un tautā mīlēts, ka viņa dziesmas kļuvušas jau gandrīz par tautasdziesmām. Viņu var saukt par Tautas dziesminieku. Maestro brīnišķīgi spēj sajust un pārvērst mūzikā sabiedrības ilgas, sajūtas un noskaņojuma daudzveidīgās nianses. Esmu ļoti priecīga un gandarīta, ka Maestro darbi būs apkopoti vienuviet un pieejami plašam interesentu lokam. Tā ir brīnišķīga dāvana komponistam jubilejā un nenovērtējams dārgums visai Latvijas sabiedrībai.”



Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ