Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-01-2016

Daugavpils Māla Mākslas centrā 15. janvārī atklās Saules skolas audzēkņu darbu izstādi IDEJA.FORMA.FAKTŪRA


Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā  SAULES SKOLĀ jau vairāk kā 20 gadus profesijas pamatus apgūst topošie dizaineri un mākslinieki. Četru gadu laikā jaunieši iegūst  vidējo izglītību,  profesionāli apgūst zīmēšanu, gleznošanu un kādu no dizaina izglītības programmām. Visus šos gadus skolā pastāv TEKSTILA DIZAINA nodaļa, kurā audzēkņi apgūst dažādas tekstiltehnikas, materiālu apstrādes veidus un to pielietojumu unikālos izstrādājumos un dizaina priekšmetos.

            Jebkurš izstrādājums sākas ar ideju. Tiek izvēlēta atbilstoša forma un materiāls. Atrasta iecerei visatbilstošākā  tehnika.  Visu to apvienojot kopā, rodas dizaina priekšmets, mākslas darbs vai tērps.

            No 15.janvāra līdz 15.martam Daugavpils Māla Mākslas centrā būs skatāma SAULES SKOLAS  Tekstilizstrādājumu dizaina izglītības programmas kvalifikācijas darbu un kursadarbu  izstāde. Izstādē eksponētie darbi ir gan interjera dizaina priekšmeti, gan tērpi.

            Dekoratīvi spilveni, pārklāji, krēsli, gaismas objekti un mīkstās rotaļļietas. Tā ir neliela daļa no izstrādājumiem, kuros varēs redzēt jauno dizaineru radošo varēšanu.

            Skolas audzēkņi, strādājot pedagogu Dignas Gordijenko un Inetas Auzānes vadībā, veidojuši dizaina izstrādājumus, kuros piedāvā savu neparastu  risinājumu  un pielietojumu zināmiem priekšmetiem, oriģināli un negaidīti  pielietojot faktūras un materiālus.

 

Visi interesenti laipni gaidīti izstādes atklāsanā 15. janvārī  plkst. 15.00 Māla Mākslas centrā.  

Izstādi būs iespējams aplūkot līdz 15. martam Māla mākslas centra darba laikā. 




Atpakaļ