Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

05-01-2016

Ir izgājusi Jevģēnija Golubeva jaunā grāmata


“Soļu valdzinošas skumjas” («Следов пленительная грусть»). Tā saucās jauns dzejnieka Jevģēnija Golubeva dzejoļu krājums, kas iznāca pagājušā gada nogalē.Krājuma prezentācija notiks ceturtdien, 2016. gada 14.janvārī plkst. 18.00 Baltkrievu kultūras centrā. Sirsnīgi aicinām!

Jevģēnija Golubeva vārds ir plaši pazīstams visā Latvijā – viņš ir Krievijas Rakstnieku savienības, Rakstnieku un publicistu starptautiskās asociācijas biedrs, Daugavpils radošās inteliģences asociācijas „DINA–ART” vadītājs, vēsturnieks un novadpētnieks, dzejnieks, četru dzejas krājumu un trīs bērnu grāmatu autors, avīzes „Dinaburg” literārās lappuses, kā arī vairāku citu autoru dzejas krājumu redaktors un sastādītājs. Viņa darbi tiek publicēti Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Bulgārijas avīzēs un žurnālos. Jevgēnija Golubeva autordarbi ir tulkoti baltkrievu, vācu, bulgāru, latviešu un latgaliešu valodā. Viņa dzejas izlases ir iekļautas tādos dzejas krājumos kā «Провинциальный альманах. Хронос», «Светоч», «Академия поэзии», «Русская поэзия Латгалии», «Резекненский поэтический вестник 2007-2010», «Планета поэтов», «Письмена», «Знаки» u.c. Žurnālā „Kapital region” tiek publicēti J.Golubeva historiogrāfiskie materiāli par lielākajām Latgales dižciltīgajām dzimtām. Dzejoļi bērniem regulāri tiek publicēti žurnālā „Privetik!”. 2012.gadā apbalvots ar piemiņas medaļu  «A.S.Gribojedovs 1795-1829». Jau daudzus gadus ir kultūrizglītības biedrības “Uzdim” biedrs.

Krājums “Soļu valdzinošas skumjas” ir izdots Daugavpilī. Grāmatas vāku noformēja dzejnieka dēls Aleksandrs Golubevs. Redaktore ir Irina Strazdonika-Pļačko. Ilustrāciju autore ir Olga Koteņova, izkārtojums- Irina Ciba. “Ir tādas grāmatas, kuras uzmanīgi atver un sirds apstājas- sākas dialogs. Dvēseles un rindu dialogs. Sirds un rindu dialogs. Un sākas mūzika- garīga un dvēseliska. Mūžīgā, svētā melodija. Mīlestības melodija! - raksta par J.Golubeva jauno grāmatu redaktore Irina Strazdonika-Pļačko.

-Daudzās autora grāmatas rindās mēs redzam garīgo cīņu un tieksmi attīrīšanai, grēksūdzei. Nekādu pretenziju ne kaimiņam, ne Dievam- visa grāmata ir piepildīta ar gaismu un mīlestību, runa iet par skaistumu vai dzīves pilnību vai par nepastāvību vai traģēdiju”.

Radošā tikšanās ar dzejnieku Jevģēniju Golubevu “Soļu valdzinošas skumjas” notiks 14. janvārī, plkst. 18.00 Baltkrievu kultūras centrā (Smilšu iela 92., Kultūras pils, 3.stāvs, 305.kab.) Sadalīsim ar autoru grāmatas dzimšanas dienu!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Romanovska, BKC vadītāja,

t. 654 24695, 20374840, cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu 92,

Kultūras pils, BKC 305.-306.kab.




Atpakaļ