Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-10-2011

Šodien Daugavpils teātrī Samuila Maršaka pasakas „Kaķu nams” pirmizrāde


13.oktobrī plkst.11.00 Daugavpils teātra latviešu trupa aicina savus mazos skatītājus uz visiem pazīstamās un mīļās  Samuila Maršaka  pasakas  „Kaķu nams” pirmizrādi.

 Izrādes režisors  Jurijs Losevs atzīstas,  ka viņam ir  liels gods iestudēt pasaku, kas visā pasaulē  ir tik populāra un mīlēta ir jau 90 gadus.  Pasakā  caur dzīvnieku tēliem ir parādīta mūsu dzīve – atšķirība starp gaišo un jūtīgo bērna pasaules redzējumu un pieaugušo atsvešinātību un neiejūtību, tāpēc izrāde ir interesanta jebkura vecuma skatītājiem.

„Viss, kas notiks ar pasakas varoņiem izrādes laikā, noteikti saglabāsies  arī bērnu sirsniņās, jo šīs lugas burvības noslēpums ir - tās  brīnumainā labestība,  un tas, ka labais arvien  uzvar  vienaldzību un cietsirdību”, uzsver J. Losevs.   Arī pieaugušie varēs ne tikai atcerēties  savas bērnības iemīļoto pasaku, bet arī  šur tur   paraudzīties  uz  sevi no malas.

Jāpiebilst, ka jau ilgus  gadus „Kaķu nams”,  ir bijis teātra krievu trupas repertuārā un to ar prieku skatījušies bērni visā Latvijā.  Tagad iepazīties ar  šīs  lugas varoņiem aicināti arī mazie latviešu skatītāji –  arī viņus gaida jauna un   jauka tikšanās ar mazajiem Kaķēniem, viņu tanti Kaķeni un runci Vasīliju un viņu  kaimiņiem -   Cūku, Vistu, Gaili, Kazu un Āzi.  „Kaķu namā”  būs gan dziesmas un  dejas,  gan krāsaini tērpi un  jautra   mūzika.

Lomās:  Maija Korkliša, Ivars Brakovskis, Inese Ivulāne – Mežale,  Līga Korlaša,  Viesturs Rencis,  Māris Korsiets, Alda Krastiņa,  Kristīne Veinšteina, Kristīna Baranovska, Milena Rožanska, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums.  Vizuālais noformējums - Egils Viļumovs; Muzikālais noformējums - Mihails Pučkovs; Gaismu mākslinieks – Guntars Jukšs; Horeogrāfija - Sofja Baitina. Izrādes garums- 55 min.

 Bet jau novembrī „Kaķu nams” no Daugavpils  dosies ciemos pie mazajiem skatītājiem citās Latvijas  pilsētās, 3.novembrī to varēs noskatīties Dagdā, 10.novembrī Līvānos, bet 22. novembrī - Madonā.

 

Gaidām Daugavpils teātra izrādēs!

 

Informāciju sagatavoja:

Viesturs Rencis

 

Papildus informācija:

Kristīne Veinšteina,

Daugavpils teātra izpilddirektore,

27043596




Atpakaļ