Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-10-2011

Aizvadīts Gaismas bibliotēkas pirmais darba mēnesis


Kopš Gaismas bibliotēkas atvēršanas Ruģeļu mikrorajonā pagāja nedaudz vairāk kā mēnesis. Jau pirmajā darba dienā bibliotēku apmeklēja 52 cilvēki, bet mēneša laikā – 803.

Jaunā bibliotēka pilda kultūras, informācijas un saskarsmes centra funkcijas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Bibliotēkā ir iespējams saņemt literatūru, iepazīties ar jaunāko periodiku latviešu un krievu valodā, izmantot bezmaksas pieeju internetam un datoriem, lietot bezvadu internetu, datubāzes, noskatīties jaunākās latviešu filmas portālā www.filmas.lv, saņemt profesionālas konsultācijas, piedalīties dažādās bibliotēkas aktivitātēs, kā arī lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku.

Bibliotēkas darbinieces norāda, ka visvairāk Ruģeļu mikrorajona iedzīvotāji lasa detektīvromānus, vēsturiskos romānus un klasisko literatūru. Savukārt mazajiem bibliotēkas lietotājiem visvairāk patīk lasīt pasakas, minēt mīklas, skatīties multfilmas, zīmēt, piedalīties bibliotēkas rīkotajos pasākumos un pavadīt laiku kopā ar draugiem pie apaļā galda.

Septembrī bibliotēkā tika organizēti divi pasākumi pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem un 1. – 4. klašu skolēniem, bet visi bibliotēkas apmeklētāji varēja aplūkot fotožurnālista J. Dunaiska fotoizstādi un vairākas literatūras izstādes.

Bibliotēkas apmeklētāji priecājas par jauno bibliotēku un uzsver, ka viņiem gribas šurp nākt atkal un atkal.

Aicinām visus Ruģeļu mikrorajona iedzīvotājus atnākt uz bibliotēku un atrast sev interesantu lasāmvielu un patīkami pavadīt brīvo laiku!

 

Informāciju sagatavoja:

Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles

Gaismas bibliotēkas vadītāja A. Seņkova

tel. 65455648

e-pasts: anastasija.senkova@lcb.lv

 




Atpakaļ