Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-10-2015

Daugavpils skolēni tiksies ar latviešu rakstnieci Ievu Samausku


2015. gada 4. novembrī plkst. 10.00 Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” un plkst. 11.40 Daugavpils Vienības pamatskolā viesosies rakstniece Ieva Samauska. Abas tikšanās ar autori notiek VKKF projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 1. kārtas ietvaros.

Ieva Samauska ir vairāku bērnu grāmatu autore. Viņas prozu un dzeju ir iemīļojuši dažāda vecuma bērni. Ievas Samauskas darbi bija nominēti vairākām literatūras balvām. Jāņa Baltvilka balvai literatūrā tika nominētas grāmatas “Eņģelītis” (2008) un “Pilsēta no A līdz Z” (2009). Jaunais dzejoļu krājums “Oliņš Boliņš sēž uz soliņa” (2014) nominēts Latvijas Literatūras gada balvai. Par Ievas Samauskas darbu popularitāti liecina tas, ka gandrīz katru gadu autores grāmatas ir ietvertas lasītveicināšanas projekta "Bērnu žūrija" kolekcijā. 2010. gadā autore ieguva pirmo godalgu konkursā „Bērnu žūrija 5.–7. klašu grupā” par grāmatu „Eņģelītis”.

Tikšanās laikā autore stāstīs par savu daiļradi un atbildēs uz interesentu jautājumiem. Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” varēs iepazīties ar autoru daiļradei veltīto literatūras izstādi.

Gaidām visus interesentus!

 

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476345
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ