Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-09-2015

Festivālā „Daugavpils ReStArt 2015” uzstāsies "Poll Duo"


IV Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2015” ietvaros Daugavpilī šī gada 4.oktobrī plkst. 16:00 Vienības nama koncertzālē ar kamermūzikas programmu uzstāsies igauņu duets „Poll Duo”.

 

Dueta dalībnieki ir solisti, brālis un māsa, Mari un Mihkels Polli, kuri ir izveidojuši sev veiksmīgu starptautisko karjeru. Mari koncertē gan kā solo māksliniece, gan kamermūziķe – Eiropā, Amerikā, Jaunzēlandē. Spēlējusi kopā ar tādiem orķestriem kā Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Tallinas kamerorķestris, Trondheimas simfoniskais orķestris, Norvēģijas Radio orķestris. 2015.gada septembrī viņa debitēs ar Parīzes orķestri Pāvo Jarvi vadībā, izpildot Arvo Pērta Tabula Rasa divām vijolēm kopā ar Viktoriju Mullovu. Mari ir absolvējusi Karalisko Mūzikas koledžu Londonā un pēc tam saņēmusi solista diplomu Norvēģijas mūzikas akadēmijā, kā arī ir daudzu starptautisko konkursu laureāte.

Mari spēlē uz Christophe Landon vijoles, kas ir Antonio Stradivari “Soil 1714” kopija.

 

Mihkels ir koncertējis Eiropā, tai skaitā Latvijā, kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, un ASV, kopā ar tādiem orķestriem kā Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Ziemeļu simfoniskais orķestris, Linkolna simfoniskais orķestris, Norvičas filharmoniķi, spēlējis tādu diriģentu kā Nēme Jarvi, Arvo Volmer, Olari Eltsa, Meta Endrūsa u.c. vadībā. Mihkels ir absolvējis Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmiju, kurā šobrīd strādā pie sava doktora grāda, Ģildes Mūzikas un Mākslas skolu Londonā, un ir vairāku starptautisko pianistu konkursa uzvarētājs.

 

Koncertprogrammā tiks atskaņota Volfganga Amadeja Mocarta, Johannesa Brāmsa, Erki-Svena Tīra (Erki-Sven Tüür) un Džordžes Enesku mūzika.

 

Biļetes: EUR 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 1,50

 

Papildus informācija:

Aivars Broks

Kultūras atbalsta biedrība

t.: 26330061

 

Eleonora Kleščinska

Daugavpils pilsētas domes

Kultūras pārvalde

t.: 26390903

 

www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv, www.daugavpilsrestart.lv, www.vienibasnams.lv




Atpakaļ