Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

22-09-2015

„Ģitāra un stāsti” Daugavpilī


IV Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2015” ietvaros 24.septembrī plkst. 18:00 Vienības nama koncertzālē notiks koncerts „Ģitāra un stāsti”.

 

Koncertā piedalīsies klasiskās ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis kopā ar stīgu kvartetu: Līvu Plociņu (vijole), Madaru Gaili (vijole), Inetu Abakuku (alts) un Madaru Norbūti (čells). Ģitārai apvienojoties ar vijolēm, altu un čellu gan kvartetos, gan duetos, koncerta programmā cauri gadsimtiem izskanēs Vičente Gomeza, Rolanda Diensa, Emīla Dārziņa, Kaspara Zemīša, Astora Pjacollas, Nikolo Paganīni u.c. autoru darbi.

 

Kaspars Zemītis – viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Latvijā. Viņš ir daudzpusīgs un pieprasīts mūziķis, kas muzicē dažādos žanros un sastāvos. Kaspars ir bijis leģendārās grupas ”Time after time” dalībnieks. Viņš ir muzicējis ar tādiem dziedātājiem, kā Linda Leen, Intars Busulis un Renārs Kaupers, kā arī piedalījies akadēmiskās mūzikas projektos kopā ar koriem un orķestriem. Pēdējā laikā ģitārists ir pievērsies arī kompozīcijai. Līdz šim apjomīgākais no Zemīša radītajiem darbiem ir Mesa, ko 17. Garīgās mūzikas festivālā pirmatskaņoja pats autors un Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” diriģenta Māra Sirmā vadībā.

 

Biļetes: EUR 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,50.

 

 

Papildus informācija:

Aivars Broks

Kultūras atbalsta biedrība

t.: 26330061

 

Eleonora Kleščinska

Daugavpils pilsētas domes

Kultūras pārvalde

t.: 26390903

 

www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv, www.daugavpilsrestart.lv




Atpakaļ