Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-08-2015

Daugavpils teātrī mainīti pirmizrāžu datumi


Jau minēts, ka oktobrī plānotais I. Kalmana operetes "Cirka princese" iestudējums ar nosaukumu "Mistera Ikss noslēpums" tiek pārcelts uz novembri. Tā kā operete ir šīs sezonas galvenais uzvedums un intriga, visas pārējās teātra aktivitātes pakārtotas šim notikumam. Arī šīs sezonas atklāšanas jauniestudējumu "Zudušu laimi meklējot", kura pirmizrāde tika paredzēta 11. septembrī, skārušas izmaiņas.

Gandrīz pēc mēneša ir atrasts un apstiprināts jauns galvenās lomas atveidotājs izrādei "Mistera Ikss noslēpums", un septembrī tiks atsākts intensīvs mēģinājumu process. Operetes iestudējums prasa lielus sagatavošanās darbus, tajā iesaistīti vairāki viesmākslinieki, un šobrīd viss teātra grafiks ir pakārtots tā, lai šī pirmizrāde notiktu novembrī. Šo apstākļu dēļ radusies nepieciešamība pārcelt arī iestudējuma "Zudušu laimi meklējot" pirmizrādi, un diemžēl noteiktie termiņi nesakrīt ar viesrežisora M. Mamedova radošo darba grafiku.

Daugavpils teātris neplāno atteikties no iepriekš pasludinātajām pirmizrādēm, bet tās nenotiks iepriekš plānotajos termiņos. Teātris mēģinās šo situāciju sakārtot tā, lai septembrī plānotā pirmizrāde notiktu oktobrī. Neskatoties uz to, ka visu šajā pusgadā ieplānoto pirmizrāžu datumi tiek mainīti, skatītājiem būs iespēja noskatīties visus solītos iestudējumus, un Daugavpils teātris apņemas priecēt ar īpašām izrādēm un akcijām.

 

Informācija par sezonas jauniestudējumiem un aktualitātēm sekos!




Atpakaļ