Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

31-08-2015

Noslēgusies lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā”


Daugavpils bibliotēkās ir noslēgusies šīs vasaras lasītveicināšanas akcija “Skaistā vasara bibliotēkā”. Jau ceturto gadu pēc kārtas vasaras laikā katru ceturtdienu bērniem un jauniešiem tika dota vienreizēja iespēja saturīgi pavadīt brīvo laiku, apmeklējot dažādus saistošus pasākumus pilsētas bibliotēkās.

Šovasar lasītveicināšanas programmas ietvaros Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs notika 72 pasākumi: radošās darbnīcas, literārās stundas, mākslas stundas, spēļu un mīklu minēšanas turnīri, erudīcijas konkursi, literāri ceļojumi u.c. Šajos pasākumos tika skartas tādas tēmas kā mana pilsēta, populāru grāmatu varoņi, drošība internetā, augi un dzīvnieki, vaļasprieki, ceļošana, māksla, vēsture, veselība un daudzas citas. Kopumā programmā iesaistījās 261 dalībnieks.

Vasaras periodā Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs rīkotos pasākumus apmeklēja 609 bērni un jaunieši no dažādām vasaras nometnēm. Savukārt Latgales Centrālajā bibliotēkā tieši šai mērķauditorijai notika pasākums “Manas rotaļlietas”. Trīs mēnešu laikā pasākums notika 23 reizes, un kopumā to apmeklēja 457 bērni.

Izvērtējot iepriekšējo gadu pieredzi, bibliotekāri atzīst, ka lasītveicināšanas akcijas “Skaistā vasara bibliotēkā” pasākumu popularitāte nesamazinās. Bērnu labprāt pavada laiku bibliotēkā, kur brīvā gaisotnē iegūst jaunas zināšanas un prasmes, komunicē ar vienaudžiem un atpūšas.

Latgales Centrālā bibliotēka un filiāles pateicas saviem lasītājiem, kas iesaistījās lasītveicināšanas pasākumu ciklā ar patiesu interesi un aizrautību. Lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā” turpināsies arī nākamgad. Būsiet atkal mīļi gaidīti Daugavpils bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ