Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-08-2015

Saules ielā atklāts grāmatu skapis (VIDEO)


Saules ielā 38 pie biedrības “Erfolg” ēkas tagad atrodas grāmatu skapis. Atklāšanas pasākums raisīja garāmgājēju interesi un sākotnējo neizpratni par to, kāpēc telefona būdiņa ir piepildīta ar grāmatām.

Biedrības “Erfolg” projekta mērķis ir popularizēt lasīšanu. Ikviens ir aicināts apmainīt izlasīto grāmatu pret citu, tepat uz ielas.

Pasākuma organizatori atgādināja, ka labākā dāvana ir grāmata, tāpēc daudzās no tām varēs atrast dāvinājuma uzrakstu. Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis papildināja sabiedriskās bibliotēkas krājumu ar Latvijas iedzīvotāju atmiņu grāmatu par Otro Pasaules karu. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis parakstīja nodotās grāmatas ar interesantu frāzi: “Cilvēkam, kas mīl lasīt nekur un nekad nav garlaicīgi. Par to esmu pārliecinājies pats.”

Par grāmatu skapja pieprasījumu nevajadzētu raizēties, jo pilsētas iedzīvotāji atbalsta šo neparasto ideju. Aktuāls savukārt ir jautājums par vandālismu, taču gribas ticēt, ka neviens neuzdrošināsies izdemolēt jauno grāmatu krātuvi. Grāmatu skapis Saules ielā 38 ir pieejams darba dienās no plkst. 9:00 līdz 18:00. Uz visiem jautājumiem atbildēs “Erfolg” biedrības pārstāvji turpat.




Atpakaļ