Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-08-2015

Atbalstīsim dzejas un foto albuma "Latgales sirdspuksti" izdošanu


Kolektīvā ieguldījuma platforma Projektu banka aicina atbalstīt biedrības "Balvu olūts" izveidotā dzejas un foto albuma "Latgales sirdspuksti" izdošanu. Albumā ir apkopoti 150 Latgales dzejnieku un fotogrāfu darbi - dzeja gan latviešu, gan krievu, gan latgaļu un pat baltkrievu valodā.

Daugavpils pilsētu un Daugavpils novadu šajā albumā pārstāv:
Stepanīda Miloseviča, Tamāra Gordina, Nataļja Aļehno, Aļona Annišineca, Linards Onzuls, Jevgēnijs, Golubevs, Lidija Vasaraudze, Tatjana Anna Ruskule, Tamāra Trutjko, Staņislavs Volodjko, Faina Osina, Anatolijs Gappers.

Biedrības "Balvu olūts" valdes loceklis Uldis Arnicāns par "Latgales sirdspukstiem": "Latgales cilvēki ir mūsu novada lielākā un skaistākā vērtība. Pateicoties mūsu cilvēkiem, Latgale ir spējusi pastāvēt un saglabāt tai raksturīgās iezīmes daudzu gadsimtu garumā. Lai pateiktu paldies visiem Latgales cilvēkiem par viņu nesavtīgo darbu un garīgo vērtību kopšanu daudzu gadu garumā, ir tapusi šī grāmata, kurā mūsu novadu dzejnieki un fotogrāfi ataino vakar un šodien svarīgās tēmas. Katrs mūsu novada cilvēks ir kā viens mazs sirdspuksts, kas ļauj mūsu Latgales sirdij pukstēt, jo tieši no mums ir atkarīgs vai arī turpmāk savu novadu redzēsim tādu, kādu to esam pieraduši redzēt - mīļu, saprotošu un ļoti dvēselisku. Liels prieks, ka darbā spējām apvienot autorus ar dažādiem uzskatiem un tautībām no visiem 20 Latgales novadiem, tādejādi atspoguļojot visas Latgales daudzpusību un krāsainību. Šis kopdarbs ir lielisks piemērs tam, ka, neskatoties uz nacionālajām, kulturālajām un reliģiskajām atšķirībām, visi mūsu novadu iedzīvotāji lepojas ar savu skaisto Latgali un palīdz tai būt par siltām mājām mums visiem."

 

Šobrīd albuma "Latgales sirdspuksti" izdošanai nepieciešamie līdzekļi tiek vākti kolektīvā ieguldījuma platformā Projektu banka (www.projektubanka.lv). Līdz ar to, ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja ieguldīt kādu eiro albuma tapšanā. Līdz šim "Latgales sirdspukstu" izdošanu jau ir atbalstījušas 6 Latgales (Viļakas, Dagdas, Krāslavas, Viļānu, Krustpils un Rēzeknes pilsētas) pašvaldības un paši grāmatas autori. No 4600.00 EUR grāmatas izdošanai nepieciešami vēl 2600.00 EUR. Par šo summu tipogrāfijā SIA Dardedze hologrāfija tiks iespiesti 1000 albumi, no kuriem 500 albumi nonāks Latgales skolu, pagastu un pilsētu bibliotēkās, savukārt pārējie 500 eksemplāri nonāks autoru, atbalstītāju un pašvaldību īpašumā.

 

Atbalstot "Latgales sirdspuksti" izdošanu Projektu bankas vietnē https://projektubanka.lv/projects/albumslatgalessirdspuksti, ikviens, kurš ieguldīs 15 eiro, saņems vienas grāmatas eksemplāru pa pastu vai kādā no grāmatas atklāšanas pasākumiem, ieguldot 50 eiro Jūsu vārds un uzvārds vai uzņēmuma logo tiks iekļauts grāmatas titullapas atbalstītāju sarakstā.

 

Idejas aug, kad ar tām dalās!

 

Vairāk par biedrību "Balvu olūts": https://www.facebook.com/balvuoluts.lv

Kontaktpersona: Zanda Arnicāne, tālr. +371 28334577, e-pasts: zandaarnicane@inbox.lv

 

Vairāk par Projektu banku: www.projektubanka.lv

 

Kontaktpersona: Māris Cīrulis, tālr. 29782159, e-pasts: maris@ziedzeme.lv




Atpakaļ