Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-08-2015

Daugavpils baltkrievi dziedāja Braslavas draugiem


2015. gada 2.augustā Braslavā (Baltkrievija) notika amatnieku gadatirgus “Draugu tikšanās”, kuru organizēja Braslavas tradicionālu kultūru muzejs. Jauku dāvanu Braslavas iedzīvotāji un viesi saņēma no Daugavpils baltkrievu kultūras centra vokāli instrumentāla ansambļa “Praļeski” un solista Pāvela Prozora.

Kolektīva “Praļeski” (vadītāja Anastasija Mališeva) koncertprogrammā skanēja gan baltkrievu, gan latgaliešu tautas dziesmas (“Kāpēc man nedziedāt”, “Manas melnās acis”, “Rozes zars”, “Aiz azara bolti bārzi un c.). Kolektīva “Praļeski” dalībniece Jūlija Hmeļņicka solo nodziedāja dziesmu “Belaya Rus” un latviešu tautas dziesmu “Es atnācu uguntiņu”. Latviešu un baltkrievu valodās skanēja dziesma “Vai tā mana vaina bija” (Stanislava Volodjko tulkojums baltkrievu valodā).

Viesi un dalībnieki baudīja populāras dziesmas “Kupaļinka”, “Mana dzimtā zeme”, “Atmiņas par Karuzo”, Belovežas gārša” un c. Pāvela Prozora izpildījumā.

Gadatirgū “Draugu tikšanās” ikviens varēja izveidot savu keramikas izstrādājumu, kā arī iegādāties dekoratīvus priekšmetus darinātus no pērlītēm, koka vai auduma.

Vokāli instrumentālais ansamblis “Praļeski” un solists Pāvels Prozors atbrauca no Braslavas ar lielisku garastāvokli un spilgtām emocijām, atveda diplomu un piemiņas koka suvenīru.

Brauciens notika sadarbības līguma ietvaros starp Daugavpils Baltkrievu kultūras centru un Braslavas izpildkomitejas kultūras pārvaldi.

 

 

 

Informācija sagatavota:

Baltkrievu kultūras centrs,

Anastastija Mališeva, ansambļa “Praļeski” vadītāja,

t. 654 24695, 26546630, cbk@inbox.lv,

Daugavpils,Smilšu iela 92, Kultūras pils,

BKC, 305-306.kab.




Atpakaļ