Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-08-2015

Dzejnieces I.Zanderes Lupatiņi ciemojās pie Daugavpils bērniem


Valsts Kultūrkapitāla fonda projekta „Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” ietvaros no šī gada augusta līdz decembrim Daugavpils skolās un publiskajās bibliotēkās reizi mēnesī viesosies bērnu grāmatu autori.

6.augustā uz  tikšanos ar dzejnieci Inesi Zanderi bērnu bibliotēkā „Zīlīte” devās Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādes 5 – 7 gadus vecie audzēkņi. I.Zandere iepazīstināja bērnus ar saviem varoņiem – Lupatiņiem – četriem auduma bērniņiem: Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. I.Zandere  iepazīstināja bērnus ar neparastajiem ciemiņiem un aicināja bērnus izdzīvot mazo varoņu gaitas, iejūtoties dažādās ikdienas situācijās. Kopā ar dzejnieci bērni ļāvās jautrai dziedāšanai un dejošanai Renāra Kaupera dziesmas pavadījumā, kuras vārdu autore ir Inese Zandere.  Bibliotēkas „Zīlīte” darbinieki bija izveidojuši stendu ar I.Zanderes grāmatām bērniem un mūsu mazie lasītāji varēja aplūkot daudzveidīgo grāmatu klāstu. Gatavojoties tikšanās reizei, bērni kopā ar skolotāju I.Vaivodi bija pārlapojuši bērnudārza bibliotēkas grāmatas ar I.Zanderes dzeju un, vēloties iepriecināt dzejnieci, bija iemācījušies dzejoli „Dziesmiņa par skolas somu”. Noslēgumā atmiņai par šo jauko tikšanos, tapa kopīgs foto.

          Pateicamies bibliotēkas „Zīlīte” radošajam kolektīvam par iespēju tikties ar dzejnieci Inesi Zanderi, kā arī spēju atvērt bērnu sirdis grāmatu pasaulei!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 
24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece 
Inese Kapteine

t.65428823




Atpakaļ