Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

05-08-2015

Daugavpils teātris sāk jauno sezonu


3. augustā Daugavpils teātra kolektīvs tikās pirmajā jaunās sezonas sanāksmē, lai pēc teātra valdes priekšsēdētāja Oļega Šapošņikova uzrunas, kā arī tradicionālās kopbildes sāktu intensīvu darbu pie sezonas jauniestudējumiem.

Šī sezona Daugavpils teātra skatītājiem sola pārsteigumus, un jau 11. septembrī gaidāma pirmizrāde V. Sigareva komēdijai „Zudušu laimi meklējot”.

Oktobra vidū Daugavpils teātrī paredzēta pirmizrāde I. Kalmana operetei “Cirka princese” (rež. O. Šapošņikovs), kas būs operetes žanra atgriešanās uz Daugavpils teātra skatuves. I. Kalmana operetes iestudējums būs starptautiska līmeņa projekts, jo tajā piedalīsies solisti no Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra – Gaļina Dubitska, Anzors Alimirzojevs.  Izrādes muzikālā vadītāja un viena no galveno lomu izpildītājām būs operdziedātāja Ilona Bagele, Mistera X lomu izpildīs jaunais, daudzsološais baritons Igors Martaks (LNO). Operetes pirmizrāde gaidāma 16. oktobrī, un šajā dienā tiks prezentēta arī teātra kritiķes, mākslas zinātnieces S. Geikinas grāmata par Daugavpils teātri, kas ir viens no zīmīgiem notikumiem teātra vēsturē.

Šajā sezonā strādāt Daugavpils teātrī atgriezies režisors Mihails Mamedovs, iestudējot divas izrādes – gan latviešu trupā, gan veidojot Daugavpils teātra aktrises Veras Hramņikovas benefici.

Novembrī jauniestudējumu piedāvās Daugavpils teātra skatītājiem jau iepazītais režisors Juris Jonelis.

Turpinot sadarboties ar baltkrievu kolēģiem, šajā sezonā Daugavpils teātrī būs skatāmas vairākas Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra viesizrādes – septembrī koncertprogramma „Operetes brīnumainā pasaule”, oktobrī mūzikls bērniem „Zelta cālēns”, balets „Tūkstoš un viena nakts”, decembrī Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam veltīti iestudējumi. Arī šosezon gaidāma viesizrāžu apmaiņa starp Daugavpils teātri un Liepājas teātri, Valmieras drāmas teātri, Dailes teātri, Latvijas Leļļu  teātri, turklāt Daugavpils teātris ir uzsācis sadarbību arī ar Kauņas Valsts muzikālo teātri.

2015. / 2016. gada sezonā Daugavpils teātra aktieru pulkam pievienojies jauns aktieris – Mihails Abramovs, kuru skatītājiem bija iespēja iepazīt iepriekšējās sezonas pēdējā jauniestudējumā – komēdijā „Apķērīgā mīlniece”.

Jaunajā sezonā sāks darboties jaunā Daugavpils teātra mājaslapa, kura no iepriekšējās atšķirsies ar mūsdienīgu dizainu un mājaslapas apmeklētājiem vieglāk lietojamu informācijas izkārtojumu.

Biļetes uz septembra izrādēm jau iespējams iegādāties Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.




Atpakaļ