Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

22-07-2015

Latgales Centrālajā bibliotēka realizēs VKKF mērķprogrammas atbalstītu projektu


Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF)  2015. gada 2. projektu konkursā Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) ir guvusi atbalstu ilgtermiņa projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 1. kārtas aktivitāšu īstenošanai (piesaistītais finansējums – EUR 750). Projekta 1. kārtas ietvaros tiks rīkotas lasītāju tikšanās ar pieciem populāriem latviešu autoriem, kas raksta bērnu un jauniešu mērķauditorijai. Projekta nākamajās kārtās tiek plānotas tikšanās ar iemīļotiem latviešu dzejniekiem un prozaiķiem, kas raksta pieaugušajiem.


Projekta ideja – paplašināt LCB piedāvāto lasītveicināšanas pasākumu klāstu, dodot iespēju ikvienam interesentam iesaistīties nepastarpinātā dialogā ar literāro vērtību radītājiem. Projekts ļaus popularizēt latviešu oriģinālliteratūru un tās autorus, sekmējot latviešu rakstnieku plašāku atpazīstamību multikulturālajā Daugavpilī.


No šī gada augusta līdz decembrim Daugavpils skolās un publiskajās bibliotēkās reizi mēnesī viesosies bērnu grāmatu autori – Inese Zandere, Inga Žolude, Valdis Rūmnieks, Ieva Samauska un Juris Zvirgzdiņš. Dialogā ar autoriem bērni un jaunieši varēs tuvāk iepazīt literatūras radīšanas procesu, uzdot sevi interesējošus jautājumus, kā arī aplūkot autoru daiļradei veltītas, īpaši veidotas literatūras izstādes.


Pirmā literārā tikšanās notiks 6. augustā, kad LCB  filiālē bērnu bibliotēkā “Zīlīte” viesosies Inese Zandere – izdevniecības “Liels un Mazs” galvenā redaktore, bērnu iemīļotu dzejas grāmatu autore (“Trīs draugi vienas upes krastā”, “Pasaciņa asaciņa par sēņošanu blēņošanu”, “Pūķa ceļojums” u.c.). Viesojoties Daugavpilī, Inese Zandere tiksies ar divām dažādām mērķauditorijām. Plkst. 10.00 uz dialogu ar autori tiek aicināti pirmsskolēni, savukārt plkst. 11.30 uz tikšanos un radošu sarunu gaidām ģimenes kopā bērniem un citus interesentus.

 

Gaidām visus interesentus projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” pasākumos.


Projekts tiek realizēts ar

Valsts Kultūrkapitāla fonda

finansiālu atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476344
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ