Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-07-2015

Jaunie mākslinieki no studijas “Altanka” dziedāja saviem vienaudžiem


2015. gada 13.jūlijā Daugavpilī ciemojās muzikālās studijas “Altanka” (Vitebska) audzēkņi. Jaunās dziedātājas izpildīja savas dziesmas baltkrievu svētdienas skolas “Vjasjolka” un bērnu nama-patversmes “Priedīte” audzēkņiem.

“Altanka” tulkojumā no baltkrievu valodas nozīmē “lapene”, vieta kur satiekas cilvēki un jauki runā. Tieši šī vieta, muzikālā studija “Altanka” simtiem Vitebskas bērniem kļuva par satikšanas vietu. Tās dibinātājs un pastāvīgs vadītājs ir komponists Nikolajs Rodionovs.  Šogad studija nosvinēja savu 20. gadadienu. “Altankas” sasniegumu krājkasītē ir uzstāšanās un uzvaras Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Moldovas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Zviedrijas un Vācijas festivālos un konkursos . Par uzvaru 30. starptautiskajā Bērnu kultūras festivālā “Kielce 2013” “Altankas” vokālistiem tika piešķirtas Baltkrievijas Republikas prezidenta fonda stipendijas.

Tagad studijā nodarbojas vairāk nekā 60 muzikāli apdāvinātu bērnu. Latvijā ieradās tikai septiņi. Viņi dziedāja Rīgā, Salaspilī, Lietuvas Utenā, bet pa ceļam uz mājām veselu dienu pavadīja Daugavpilī. Viesus laipni sagaidīja Baltkrievu kultūras centrs. Bērni komunicēja ar saviem vienaudžiem no baltkrievu skolas “Vjasjolka” un dziedāja viņiem dziesmas baltkrievu valodā. Ar lielu interesi staigāja pa pilsētu un Daugavpils cietokšņa teritoriju. Vēlāk jaunie mākslinieki sniedza koncertu bērnu nama-patversmē “Priedīte”. Dziedāja populāras dziesmas baltkrievu, krievu un angļu valodās. Bērnu nama-patversmes “Priedīte” vadītāja Ludmilas Smikova izteica pateicības vārdus baltkrievu bērniem par spilgtu un augsta līmeņa sniegumu. Savukārt, “Altanka” pateicās Baltkrievijas Republikas konsulam Daugavpilī Jurijam Dovidovskim par organizatorisku jautājumu risināšanu.

Pēc tūres Latvijā un Lietuvā “Altankas” dalībnieki dosies pelnītā atpūtā slavenajā bērnu nometnē “ Sumbrēns”. Ceļazīmes tika piešķirtas par uzvaru valsts konkursā “Jaunie Baltkrievijas talanti”.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Romanovska, BKC vadītāja,

 t. 654 24695, 20374840, cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab




Atpakaļ