Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-07-2015

Domē teica paldies Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem


Piecus gadus gatavojušies – dziedot, dejojot, spēlējot – nu talantīgie Latvijas bērni un jaunieši sanāca kopā Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, lai svinētu svētkus paši un radītu tos citiem. 14. jūlijā Daugavpils kolektīvu vadītāji bija aicināti uz Domi, kur viņiem Domes vadība pasniedza Pateicības rakstus par ieguldīto darbu gatavojoties svētkiem.

Mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka svētkos galvenie bija bērni- iespēja viņiem sevi parādīt, gūt neaizmirstamas emocijas. Viņš pateicās kolektīvu vadītājiem un citiem pedagogiem par lielo darbu un izturību.

 

Daugavpili pārstāvēja 16 izglītības iestāžu 39 kolektīvi – kopā 855 svētku dalībnieki. Visskanīgākā bija Daugavpils 13.vidusskola, jo svētkos piedalījās jauktais koris „Nojauta”, 5.-9.klašu koris, zēnu koris, pūtēju orķestris un diksilends, savukārt visdejiskākais – Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”, kuru pārstāvēja mūsdienu deju kolektīvi „Paradīze”, „Vizāža”, „Mūsdienu ritmi” un „Fantasy”.

Instrumentālās mūzikas jomu pārstāvēja Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestris. Svētkos piedalījās profesionālās izglītības iestāžu – Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”, PIKC „Daugavpils tehnikums” un PIKC „Daugavpils Būvniecības tehnikums” – audzēkņi.

Lai svētki izdotos, gandrīz piecu gadu garumā noritēja sagatavošanās posms, kurā aktīvi iesaistījās Daugavpils pilsētas organizatoriskā komiteja 8 cilvēku sastāvā. Par svētku dalībnieku nogādāšanu Rīgā parūpējās 25 šoferi, savukārt par mūsu pilsētas pārstāvju drošību svētku laikā dzīvesvietās gādāja 2 medmāsas un 4 policisti.

 Svētku dalībnieku atmiņās paliks gandarījums par paveikto un milzīgs lepnums par Daugavpils bērniem. Daugavpils kolektīvi piedalījās gandrīz visās svētku aktivitātēs. Daugavpils bija viena no kuplāk pārstāvētajām pašvaldībām. Īpašs lepnums par to ir tāpēc, ka svētku dalībnieku atlasē bija ļoti liela konkurence un stingras prasības. Arī koru konkursā mūsu kori uzrādīja lieliskus rezultātus. Daudziem koriem piešķirti Zelta diplomi, bet Krievu vidusskolas- liceja koris un 13. vidusskolas koris “Nojauta” ieguva 2. vietas, 13. vidusskolas zēnu koris 3. vietu.

Diemžēl, gājienā Daugavpils kolektīvi negāja, jo bērnu drošība bija pirmajā vietā. Bet svētkus nedēļas garumā tas nevarēja pārsvītrot un neaizmirstamie iespaidi, gandarījums par to, ka viss izdevās, visus pārbaudījumus izturēja- tās ir neizdzēšamas emocijas.

Galvenie svētku dalībnieki atpūšas, bet viņu sumināšana paredzēta 1. oktobrī.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ