Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-06-2015

Šodien notiek festivāla „Baltica 2015” ieskaņas sarīkojumi


 

 27.jūnijā, vienlaicīgi visā Latvijā, 27 vietās, notiek Starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2015”  ieskaņas sarīkojumi. Arī Daugavpilī uz kopīgu sadziedāšanos aicina 9 kopas no Latgales.

 

Pasākuma norises vieta Daugavpilī ir Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalms. Saimnieku godā būs Daugavpils Latviešu kultūras centra Dziesmu un deju folkloras kopa „Svātra”, kas uzsāks festivāla kopdziesmu „Tēvu tēvi laipas met” vienlaikus ar pārējo 26 ieskaņas sarīkojumu dalībniekiem citos Latvijas novados koncerta sākumā plkst 19.00. Kopā ar „Svātru” Daugavpils pasākumā piedalīsies folkloras kopas „Dzīsme” (Daugavpils), „Neicgalīši” (Nīcgale), „Atzola” (Dubna), „Speiga” (Ambeļi), „Rūžeņa” (Naujene), „Vabaļis” (Vabole), „Dyrbini” (Daugavpils novads), „Ritam” (Bebrene).

 

Lai atgādinātu sabiedrībai par starptautiskā folkloras festivāla BALTICA (šogad tas norisinās laikā no 15. līdz 19.jūlijam) nozīmību sabiedrisko procesu un Latvijas kultūras dzīves kontekstā, šogad 27. jūnijā 27 vietās visos Latvijas novados folkloras kopas piedalīsies festivāla ieskaņas pasākumos. Līdzīgi, kā kādreiz ļaudis stiprināja savu vienotības izjūtu akcijā „Baltijas Ceļš”, šo ieskaņas pasākumu laikā vairāk nekā trīsarpus tūkstoši folkloras kopu dalībnieki visās 27 vietās vienosies dziesmā, dziedot „Tēvu tēvi laipas met, Bērnu bērni izlaipos. Tā bērniņi laipojat, ka pietika mūžiņam!” Pasākumi notiek visos Latvijas etnogrāfiskajos novados. Kurzemē tiek rīkoti sarīkojumi Rucavā, Liepājā, Ventspilī, Dundagā, Saldū, Kuldīgā un Kazdangā. Sēlijas un Zemgales novadu kopas festivālu daudzinās Dignājā, Iecavā, Jelgavā un Katlakalnā. Vidzemes kopas pulcēsies sava novada sarīkojumos Valkā, Smiltenē, Madonā, Ļaudonā, Koknesē, Ogrē, Carnikavā un Saulkrastos. Skaitliski viskuplākie solās būt Latgales sarīkojumi, kas notiks Krāslavā, Daugavpilī, Preiļos, Balvu novada Briežuciemā, Ludzā, Viļakas novada Šķilbēnos, Dricānos un Līvānos. Latgales festivāla ieskaņas sarīkojumos piedalīsies gandrīz 80 folkloras kopas, Vidzemes un Kurzemes sarīkojumos - aptuveni 45 kopas, Zemgales un Sēlijas novada sarīkojumos – vairāk nekā 30 kopas.

 

Ieskaņas sarīkojumus sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un Latvijas pašvaldībām rīko tradicionālās kultūras biedrība „Aprika”; pasākumi tiek finansēti no Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonda projektu konkursos iegūta finansējuma.


Informācija par festivālu BALTICA 2015 pieejama mājas lapā www.festivalbaltica.com 

Papildus informācija:
Daugavpils pilsētas domes kultūras pārvalde
tālr. 65476797




Atpakaļ