Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-05-2015

Noslēdzies ģimeņu publiskās runas konkurss “Saules apspīdētie – Raiņa un Aspazijas iedvesmotie”


2015. gada 22. maijā Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” notika lasošo ģimeņu publiskās runas konkursa “Saules apspīdētie – Raiņa un Aspazijas iedvesmotie” 2. cikla uzstāšanās. Ģimenes atklāja savu skatījumu uz Raiņa daiļradi, akcentējot tajā ietverto vērtību nozīmi savas ģimenes dzīvē.

Konkursa otrajā ciklā piedalījās 5 ģimenes: Minkeviču un Safinu ģimene, Fekļistovu ģimene, Dzedonu ģimene un Balaško ģimene.

Konkursa dalībniekiem bija piedāvātas vairākas tēmas – par dabu, vēsturi, ģimenes tradīcijām. Šoreiz visi konkursanti deva priekšroku dabas tēmai. Savās runās dalībnieki apcerēja mīlestību pret dabu, dabas skaistumu dažādos gadalaikos, tās nozīmi cilvēka dzīvē, uzsvēra dabas un cilvēka darbības mijiedarbības lomu, aicināja aizdomāties par dabas aizsardzību. Skanēja arī Raiņa dzeja par dabu. Pasākumu kuplināja radošā konkursa “Zirņa bērni” laureāti no Daugavpils 29. poļu pirmsskolas izglītības iestādes ar atraktīvu priekšnesumu.

Publiskās runas konkursa dalībniekus vērtēja kompetenta žūrija: Daugavpils teātra aktrise Kristīne Veinšteina, Daugavpils Universitātes pētniece Mārīte Kravale-Pauliņa un Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” vadītāja Anna Pakere.

Pēc ģimeņu snieguma izvērtēšanas tika noskaidroti uzvarētāji. Visaugstāko punktu skaitu un pirmo vietu ieguva Dzedonu ģimene, otro vietu izcīnīja Balaško ģimene un trešo vietu – Fekļistovu ģimene. Pateicības rakstu par piedalīšanos konkursā ieguva Minkeviču un Safinu ģimenes.

Kopumā konkursa “Saules apspīdētie – Raiņa un Aspazijas iedvesmotie” abos ciklos piedalījās 13 ģimenes. Kā atzina paši dalībnieki, tā bija ļoti interesanta pieredze – iespēja ģimenēm satuvināties, strādājot pie kopīgas ieceres īstenošanas, iespēja pāršķirstīt mūsu tautas dižgaru Raiņa un Aspazijas daiļradi un pārdomāt tajā ietverto atziņu aktualitāti arī mūsdienās.

Pateicamies visiem dalībniekiem un žūrijas komisijai par ieguldīto darbu! Visiem konkursa laureātiem būs iespēju uzstāties Dzejas dienu pasākumos 2015. gada septembrī.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ