Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-05-2015

Šodien Daugavpilī sākas Baltkrievu kultūras dienas


2015. gada 15. maijā ar Baltkrievu informācijas centra atklāšanu, austu jostu izgatavošanas meistarklasi un uz Staņislava Volodķo dzeju balstītu dziesmu koncertu Daugavpilī sākas tradicionālās Baltkrievu kultūras dienas, kas risinās Slāvu kultūras dienu ietvaros.

15. maijā 16.30 Baltkrievu kultūras centrā notiks Baltkrievu informācijas centra svinīgā atklāšana. Centrā varēs iegūt tiesisko Baltkrievijas informāciju, tūristiskos materiālus par Baltkrievijas republiku.

15. maijā 17.00 Baltkrievu kultūras centrā notiks nacionālās jostas izgatavošanas meistarklase, ko vadīs Brāslavas tradicionālās kultūras muzeja speciāliste Ludmila Ruļeviča.

15. maijā 18.00 Kultūras pils mazajā zālē sāksies koncerts «Полынь и медуница», kas veltīts Daugavpils 740. dzimšanas dienai. Pasākumā skanēs dziesmas ar Stanislava Volodķo dzejas vārdiem, ko izpildīs baltkrievu, krievu, poļu un latviešu tautas kolektīvi un izpildītāji.

18. maijā Baltkrievu kultūras centrs aicina uz Atvērto durvju dienu. Baltkrievu namu varēs apmeklēt no 10.00 līdz 18.00.

19. maijā pirmsskolas izglītības iestādē №5 notiks nodarbība „Mūsu kaimiņi – baltkrievi”, kurā ar baltkrievu kultūru iepazīsies bērnudārza audzēkņi.

20. maijā Baltkrievu kultūras centrā tiks atklāta Anastasijas Sazankovas darbu izstāde „Iedvesma”, kas veltīta Daugavpils 740. dzimšanas dienai. Izstādē varēs arī noklausīties lekciju.

22. maijā 17.30 Baltkrievu kultūras centrā notiks Ļudmilas Viļumas un Jevtīhija Konopļova dziesmu krājuma „Divas sirdis” prezentācija. Rādošais duets šo krājumu veltījis Daugavpils 740. dzimšanas dienai. Dzejnieki un izpildītāji lasīs dzeju, dziedās.

25. maijā 16.00 atklātajā koncertu laukumā Krievu nama pagalmā norisināsies koncerts „Divas māsas –Baltkrievija un Krievija”. Pasākumā uzstāsies Baltkrievijas pilsētu Mioras un Oršas mākslinieki, ka arī Krievijas un Baltkrievijas kultūras centru kolektīvi.

26. maijā 17.00 uz Kultūras pils skatuves sāksies krāšņs koncerts – Slāvu kultūras dienu atklāšana – „Dāvana dzimtajai pilsētai 740. dzimšanas dienā”. Koncertā piedalīsies Krievu, baltkrievu un poļu kultūras centru, latviešu un ebreju biedrību mākslinieku kolektīvi, un viesi no Baltkrievijas.

3. jūnijā noslēgsies tautas akcija „Baltkrievu talismans Daugavpils 740. dzimšanas dienai”. Baltkrievi pilsētai dāvinās roku darba segu, kas izveidota no maziem adītiem un izšūtiem gabaliņiem.

Ieeja visos pasākumos ir bezmaksas.




Atpakaļ