Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-05-2015

Baltkrievu skolā veidoja ziedus, ko veltīja mammām


10. maijā, valsts svētkos - Mātes dienā, Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā notika pasākums “Ziedi manai māmiņai”, ko organizēja Baltkrievu kultūras centrs, sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku un baltkrievu kultūrizglītības biedrību “Uzdim”.

Svētku nodarbību baltkrievu svētdienas skolā “Vjasjolka” bērni apmeklēja kopā ar savām mammām un vecmammām. Šajos svētkos visus sveica svētdienas skolas skolotājas Ludmila Siņakova un Galina Sontocka. Un tālāk ar lielu interesi un aizrautību bērni kopā ar mammām veidoja ziedus no filca. Meistarklasi vadīja Latgales Centrālās bibliotēkas darbiniece Alīna Jasjko. Ļoti skaistas dāvanas, kas tika izgatavotas ar savām rokām, bērni dāvināja mammām un vecmammām ar labiem vēlējumiem.

Svētku pasākumā baltkrievu tautas dziesmu ansambļa “Kupalinka” dalībnieces lasīja dzejoļus par māmiņām baltkrievu valodā, dziedāja dziesmas un atcerējās momentus no savas bērnības. Baltkrievu Rakstnieku savienības biedrs Stanislavs Volodjko lasīja savu dzeju un sirsnīgi sveica visas sievietes šajos  skaistajos svētkos.

Ar bērnu spēlēm un rotaļām, dziesmām un tējas pauzi noslēdzās Mātes diena Baltkrievu kultūras centrā.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Beļavska,

BKC metodiķe,

т. 654 24695, mob.. 28454511,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils,   BKC – 305.-306.kab.




Atpakaļ