Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-04-2015

Baltkrievu mākslinieki nosvinēja jubileju ar krāšņu koncertu


2015. gada 24. aprīļa vakarā Daugavpils kultūras pils lielā zālē notika koncerts „Jubilejas riņķa deja”, kas tika veltīts deju ansambļa „Ļanok” 15 gadu jubilejai un akordeonistu ansambļa „Kvitņejuči maj” 10 gadu jubilejai.

2015. gads ir jubilejas gads Daugavpils baltkrievu kultūras centra un kultūrizglītības biedrības „Uzdim” dažādiem radošajiem kolektīviem un māksliniekiem. Akordeonistu ansamblis „Kvitņejuči maj” nosvinēju 10 gadu jubileju, deju ansamblis „Ļanok” -15 gadu  jubileju, bet dziedātājs Pāvels Prozars vasarā svinēs 55 gadu jubileju. Šajā sakarā baltkrievu mākslinieki dāvāja saviem skatītājiem lielu un krāšņu koncertu.

Daugavpils pilsētas dome pasniedz goda rakstus deju ansamblim „Ļanok” (mākslinieciskais vadītājs Oļegs Zaharņovs) un akordeonistu ansamblim „Kvitņejuči maj” (mākslinieciskais vadītājs Henriks Deruks). Baltkrievijas Republikas konsuli Daugavpilī Jurijs Davidovskis un Antoņina Strunecka atzīmēja to, ka, abi mākslinieciskie kolektīvi saglabā baltkrievu kultūru, un par to ir jāpateicas kolektīvu vadītājiem, tos apbalvojot ar goda rakstiem.

Protams, galvenā uzmanība tika veltīta jubilāriem. „Kvitņejuči maj” izpildīja populārās un iemīļotās kompozīcijas un savu uzstāšanos nobeidza ar popūriju „Baltkrievu polka” Antoņinas Sivakovas apdarē. „Ļanok” izdejoja septiņas tautas  un stilizētas dejas no savas radošās „krājkasītes”- „Upīte”, „Ļavoniha”, „Kadrile”, „Polka-trasuha”, Kartupelītis”, „Irbenājs- avenes” un „Mātes dvielis” (dziesmas vārdu autors Staņislavs Volodjko). Skatītāji tika priecēti ar jaunajiem deju kolektīva tērpiem, kuros dominēja zilā krāsa. Tos uzšuva Minskas tautas - māksliniecisko tērpu  fabrikas „Skarbnica” meistares, tieši deju kolektīva „Ļanok” jubilejas koncertam, tērpu izmaksas sedza Baltkrievu kultūras centrs. Tērpi deju kolektīvam bija lieliska dāvana jubilejā no Daugavpils pilsētas domes. Ar skaļām ovācijām skatītāji pavadīja katru dziesmu, ko izpildīja Pāvels Prozars.

Kolēģus - baltkrievus sveica Krievu kultūras centra vadītāja Geroida Bogdanova un vīriešu vokālais ansamblis „Iedvesma” (mākslinieciskais vadītājs Reģina Krukovska), izpildot krievu dziesmas. Bērnu deju studijas „Avotiņš” dejotāji (vadītāja Ludmila Novikova) dāvināja draugiem baltkrieviem un skatītājiem jautru baltkrievu deju „Kartupelītis”. Bet Mārtiņš Smirnovs, Viktorija Popovičeva, Valērija Belova un Edgars Garais no sporta deju studijas „Vivat” (vadītāji Oļegs un Kristina Zaharņovi) izpildīja populārās un iemīļotās sporta dejas.

Un protams, savu draugus sveica baltkrievu tautas dziesmu ansamblis „Kupaļinka” (mākslinieciskais vadītājs Večeslavs Petrovs), vokāli instrumentālais ansamblis „Praleski” (mākslinieciskais vadītājs Anastasija Mališeva), senioru vokālais ansamblis „Spadčina” (mākslinieciskais vadītājs Jana Juzefoviča) un biedrība „Uzdim” ar novēlējuma vārdiem.

Jautras dziesmas un dejas jubilejas koncertā „Baltkrievu jubilejas riņķa deja”, kā arī labu noskaņojumu skatītājiem dāvināja koncerta dalībnieki aprīļa piektdienas vakarā.

Baltkrievu kultūras centrs izsaka lielu pateicību par informatīvo atbalstu avīzēm «Миллион», «Сейчас», «Наш город» un «Latgales laiks», radio stacijām „Alise+” un „SWH+”, ziņu portāliem Gorod.lv, Nasha.lv, un D-fakti.lv, Daugavpils pilsētas domes mediju birojiem, Kultūras pārvaldei un Tūrisma informācijas centram, kā arī uzņēmumam „Labiekārtošana-D”; par palīdzību koncerta organizēšanā pateicamies Kultūras pilij.

 

Papildus informācija:

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja,

т. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, 305.-306.kab.




Atpakaļ