Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-03-2017

Aizritējusi starptautiskā konference “Daugavpils bizness un Latgales SEZ”


2017.gada 3.martā Daugavpilī pulcējās 239 uzņēmējdarbības jomas pārstāvji. No tiem, vairāk nekā 100 uzņēmēji no Latvijas; vairāk nekā 50 pārstāvji no ministrijām,  vēstniecībām, tirdzniecības rūpniecības kamerām, attīstības aģentūrām, konsulātiem, LR Saeimas, citām SEZ  un dažādu valstu pārstāvniecībām Latvijā; vairāk nekā 50 starptautiskie pārstāvji no 9 valstīm un citi ieinteresētie par biznesa iespējām Daugavpilī un Latgales SEZ. 

Jau no 2017.gada janvāra darbojas Latgales speciālā ekonomiskā zona (SEZ). Šī starptautiskā konference tika organizēta ar mērķi iepazīstināt ar SEZ priekšrocībām biznesa attīstībai tieši Latgales reģionā.

Konferencē nozares eksperti izteica savu viedokli par to, kā uzņēmēji var iegūt maksimālu atdevi, izmantojot Speciālās ekonomiskās zonas piedāvātās priekšrocības. Tika sniegta informācija par valsts un pašvaldības, kā arī Tirdzniecības rūpniecības kameras, Biznesa inkubatora, Altum un Nodarbinātības valsts aģentūras atbalsta iespējām uzņēmējiem. Konferencē uzstājās Daugavpils uzņēmumu un biznesa parku pārstāvji, daloties sava pieredzē.

 Konferences laikā tika parakstīti sadarbības līgumi starp Latgales SEZ un Vitebskas SEZ Baltkrievijā, un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (TRK) Dienvidlatgales nodaļu un Baltkrievijas TRK Vitebskas nodaļu.

Konferences dalībniekiem tika organizēti   četri uzņēmumu apmeklējumi, uz kuriem tie iepriekš bija pieteikušies. Konferences laikā tika organizēti arī vairāk nekā 60 biznesa kontakti. B2B piedalījās trīs uzņēmumi no Lodzas (Polija), pieci uzņēmumi no Vitebskas (Baltkrievija),  septiņi uzņēmumi no Pleskavas (Krievija), Pleskavas Tirdzniecības uz rūpniecības kameras, ka arī Beļģijas vēstniecības ekonomikas nodaļa un, protams, Daugavpils uzņēmēji. 

Latgales SEZ piedāvā daudz priekšrocību uzņēmējdarbības attīstībai Daugavpilī, Latgalē un pasaulē. Sadarbojoties ar ārvalstu pārstāvjiem, plānota cieša pieredzes apmaiņa, tīklošanās un zināšanu nodošana kopīgu mērķu sasniegšanai. Pasākuma organizatori ir nodrošinājuši visu iespējamo biznesa kontaktu veidošanai. Tālāk viss ir atkarīgs no pašiem uzņēmējiem. Kopumā, interese par konferenci bija liela, izskanēja konkrēti jautājumi un tika saņemtas izsmeļošas atbildes. „Daugavpils ir bizness” un šis, pilsētas izvirzītais stratēģiskais virziens, ir jāturpina attīstīt arvien augstākā līmenī. 

Konferences programma

Dalībnieku saraksts

Informācija par SEZ

Prezentācijas

FOTO

Daugavpils investīciju iespēju un ražožanas uzņēmumu katalogs
 








Atpakaļ