Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 21-05-2015

    DINA – ART pilsētas jubilejai

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2015

    Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centram aprit 10 gadi

    2015. gadā 25. maijā aprit 10 gadi kopš savas durvis lasītājiem vēra Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs (Info USA Daugavpils) – sadarbības programma starp Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Rīgā un Latgales Centrālo bibliotēku, kas darbojas, pateicoties vēstniecības finansiālajam atbalstam.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2015

    Veselības, labas izrunas un laba garastāvokļa svētki

    Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē notika speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu un iestāžu, kurās ir speciālās grupas, skolotāju un logopēdu pieredzes apmaiņas pasākums. Šī pasākuma mērķis bija iepazīstināt logopēdus un pirmsskolas izglītības skolotājus ar pareizu izrunu veicinošām aktivitātēm, veselīga dzīvesveida veicināšanas un popularizēšanas iespējām pirmsskolas pedagoģiskajā procesā un darbā ar vecākiem.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2015

    Daugavpils skolēnu darbi piedalās izstādē Francijā

    Daugavpils 9.vidusskolas 6. un 9.klases skolēni Polina Timofejeva, Vera Abakova, Vera Zubkova un Ksenija Sviridova saņēma 1.vietu starptautiskajā konkursā „Dessins du Monde”, kuru organizēja franču asociācija „Les Rencontres de la Francophonie” Francijas pilsētā Klermonferandā (Clermont-Ferrand). Sagatavoties konkursam skolēniem palīdzēja Daugavpils 9.vidusskolas franču valodas skolotāja Ludmila Čirkste.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2015

    COMENIUS projekta noslēguma vizīte Kiprā

    Turpinot realizēt Eiropas Savienības mūžizglītības programmas COMENIUS apakšprogrammas „Skolu daudzpusējās partnerības” projektu „From tiny acorns giant oak trees grow”, laika posmā no š.g. 8.maija līdz 15.maijam Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Ināra Andrijauskiene, vadītājas vietniece Anita Laurena un pirmsskolas izglītības skolotājas Sintija Šņepste un Vanda Dmitrijeva devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Kipru.

    Lasīt vairāk
  • 20-05-2015

    Daugavpils Universitāte aicina mediķus piedalīties zinātniski praktiskajā konferencē "Rehabilitācijas iespējas un izaicinājumi"

    Lasīt vairāk
  • 20-05-2015

    Izvirziet pretendentus Dziesmusvētku skolotāja stipendijai!

    Lasīt vairāk
  • 20-05-2015

    Bibliotekāri nāk palīgā lasītājiem ar veselības traucējumiem (VIDEO)

    Uzmanība, laipnība, rūpes par tuvāko neko nemaksā, taču vienmēr tiek augstu novērtētas. Ar šīm mūsdienu steigas pilnajā laikā retajām īpašībām ir apveltīti Daugavpils bibliotekāri. Tikai Latgales Centrālās bibliotēkas abonementu vien ikdienā apmeklē vidēji 150 cilvēki, un katram no viņiem ir jāatrod pieeja, jāpalīdz izvēlēties to vai citu grāmatu. Neskatoties uz mūsdienu tehniskajiem līdzekļiem, drukātie izdevumi joprojām ir ļoti pieprasīti. Sevišķi to cilvēku vidū, kuri veselības problēmu dēļ paši nevar atnākt uz bibliotēku. Vien nedaudzi zina, ka pēc iepriekšēja pieraksta bibliotekāri viņus apciemo dzīvesvietā. Šādu pakalpojumu sniedz visas 7 Daugavpils publiskās bibliotēkas, kuras atrodas visos pilsētas mikrorajonos. Izņemot savus tiešos pienākumus, bibliotekāri pilda arī ļoti nozīmīgu sociālo funkciju.

    Lasīt vairāk